Meny Lukk

Vekas straumetips – “Gutten som ble julenissen”


Desember er i gang og julen nærmer seg. Da må en julefilm til, for å holde oss til tradisjonen om å lage julestemning. På Netflix finner du den nye filmen Gutten Som Ble Julenissen. Filmen handler om den finske gutten Nikolas, noe du kanskje gjettet, som blir julenissen. Nikolas vil gi gaven om håp til verden, og julen blir oppfunnet. Det er en koselig alternativ versjon av julens opprinnelse.

Gutten Som Ble Julenissen, er en veldig koselig film. Det er en veldig nostalgisk følelse over den for de som vokste opp på 2000-tallet. Filmen har på mange måter samme følelser fra Harry Potter serien og andre magiske eventyr filmer fra 2000-tallet. Musikken minner særlig om dette. For ikke å glemme at Maggie Smith og Jim Broadbent er med. Filmen klarte å fange følelser fra barndommen min og mikset det med julen. Det blir det god julestemning av.  

Det var en fin balanse med corny klisjeer, uten at det forstyrret for mye fra opplevelsen. Noe av dialogen føltes ikke som den satt helt riktig heller, noe med at timingen på av de vittige komentarene mellom karakterene ikke satt, som til tider var litt forstyrrende. Det den forsøker er å ta opp savnet av de som ikke lenger er med oss for julefeiringen, men det kommer ikke helt tydelig fram. Det føles litt som at det mangler noe mer forklaring eller fokus på dette.

Jeg vil anbefale Gutten Som Ble Julenissen for de som vokste opp med de tidlige Harry Potter filmene og fantasi filmer som Narnia. Det er også en koselig film i seg selv for de som skulle få i gang julefølelsen. Filmen passer for hele familien og vil være en god film å se sammen i stua med litt jule-snaks. Filmen har også et norsk lydspor så alle kan forstå filmen. Jeg vil uansett anbefale filmen på originalspråket om det lar seg gjøres.

Relaterte innlegg