Meny Lukk

Vekas straumetips – “Tinder-svindleren”

Netflix har nå laget en dokumentar om den beryktede ‘tinder-svindleren’. Saken avslørt av VG i fra 2019. Dokumentarfilmen tar også i bruk mye ny informasjon som kom i etter tid av VG avsløringen. ‘Tinder-svindleren’ er en mann med falsk identitet som gjennom tinder skapte forhold med flere kvinner og lurte dem til å for flere millioner av dollar. Dokumentaren følger ofrene som valgte å stå imot. Filmen følger også nye mennesker implisert i VG saken og hjelper på å virkelig forstå mer av hva som skjedde.

Dokumentarfilmen er en ikke så voldelig sannkrim. Den setter deg inn i situasjonene til offeret og gjerningspersonen, og den er også solid på å bygge suspens og spenning for hva som skjedde og hvordan. De modige kvinnene som sto fram og fortalte om saken får virkelig skinne i serien. De har klart å løfte fram offertene på en måte der de ikke bare er tilfeldige “dumme” jenter, men demonstrerer at dette er noe som kunne skjedd hvem som helst. Det blir også brakt til lys mye av risikoen av å date noen man ikke kjenner så godt, uten å skape for mye mistillit til andre.

Filmen vil forhåpentlig vis gjøre folk mer oppmerksom på tegn og handlinger som viser at det er ugler i mosen. Slutten på filmen derimot var ikke så tilfredsstillende som jeg skulle ønske, men da filmen baserer seg på virkeligheten må man være “realistisk” til serien. Starten på filmen virke veldig treg sørlig om du er kjent med saken, da filmen bruker lang tid på å sette klar scenen. Det kan til tider bruke litt lengre tid på noe som kanskje ikke gir så mye pay off. Det er derimot ikke veldig forstyrrende for seere opplevelsen, men om man sliter med fokus kan det være litt vanskelig.

Tinder-svindleren” er å anbefale for voksne i alle aldre. Særlig vil jeg anbefale serien til de som er ute på dating markedet. Bare ikke la serien stoppe deg fra å møte folk. Det er en rivende underholdning som kan passe en kveld med noe god snaks og tepper. Tinder-svindleren kan også passe fint inn i påske-krim rotasjonen som snart er på vei. Selv om den har en 13+ aldersgrense kan Tinder-svindleren være grei å se for de yngre om man hjelper dem forstå hva som skjer da de kan lære nye om slemme folk.

Tinder-Svindleren - Regi av Felicity Morris, Medvirkende: Cecilie Fjellhøy, Pernilla Sjöholm og Kristoffer Kumar. Land: Norge. Spilletid: 1 time 54 minutter. Strømme sted Netflix

Relaterte innlegg