Meny Lukk

“Aloners”- En drømmedebut


Aloners” har visninger:

onsdag 9/3 kl 18.15 og lørdag 12/3 kl 20.00


Dag 2 av Kosmarama var full av kultur og god film, festivalen fortsetter i full flamme fra dag en. Dag 2 av Kosmorama er kvinnedagen, derfor er alle filmene som ble visst regissert av kvinner. Dette inkluderer og det sør-koreanske karakterstudiet Aloners. Filmen er regissert av debutant Hong Sung-eun som også har manuset.

I Aloners følger vi Jina. Jina er veldig dyktig i sin jobb med kundeservice, men til tross for at jobben hennes går ut på å snakke med kunder så er hun veldig tilbaketrukket sosialt. Jina foretrekker å være alene, noe som kan skape problemer når hun blir tvunget til å omgås andre. Etter hennes mors død er Jina nødt til å møte faren. hennes jobbhverdag blir og snudd på hodet når hun blir satt til å lære opp en ny ansatt. Nå som Jina blir ufrivillig satt til å omgås andre begynner hun kanskje å ta opp noen konflikter med seg selv.

Filmens regissør Hong Sung-eun setter en standard som bare kan beskrives som skyhøy med Aloners. Det er nesten umulig å forstå hvordan dette er en debut film. Hong setter sitt preg på filmen fra første stund og hennes metoder er spennende. Gjentagende mønster for å beskrive sosial angst. Kaotisk klipp og kamera for å illustrere panikk. Dette er bare en av mange genitrekk bak hennes regi. Fortsetter Hong i samme stil fremover så har vi en potensiell ny stjerne her.

Filmens manus er veldig interessant. Aloners tar opp noen enormt tunge tema som er vanskelig å diskutere. Filmens hovedpunkt er ensomhet. Hovedpersonen Jina søker aktivt denne ensomheten etter tapet av sin mor uten å vite hvor tung denne ensomheten kan være. Hong viser til hvor skadene ensomhet kan være, noe som er veldig relevant i samfunnet per dags dato. Enormt mange opplevde å være alene gjennom pandemien og filmen setter realiteten i lys. Et annet tema i filmen er død, men jeg trenger vel ikke nevne hvorfor det er et tungt tema.

Aloners er en film som er vel verdt billettprisen. Hong Sung-eun sitt regi inspirerer og det er lett å se hvordan hun kan i fremtiden bli en regissør gigant. Manuset er tungt og man blir tvunget til å ta stilling til vanskelige tema. Jeg koste meg veldig på Aloners og jeg må bare bøye meg for den enorme jobben til Hong Sung-eun.

Aloners regissert av Hong Sung-eun med Gong Seung-yeon. aldersgrense: ikke satt 

Relaterte innlegg