Meny Lukk

Bergen internasjonale filmfestival – Dag 1

Et stykke lenger sør i det ganske land går Bergen Internasjonale Filmfestival av stabelen. Hver dag under festivalen kommer vi til å bringe deg høydepunkter fra hver dag og noen enkeltanmeldelser av de største filmene. Blant dem Bong Joon-hos etterlengtede Parasite. I dag har Ingrid blant annet fått med seg det engasjerende dramaet Portrett av en kvinne i flammer og Shia LaBeouf sitt nye halvbiografiske prosjekt, Honey Boy. Nå vi kommer tilbake i morgen vil Jonas også være på plass i vestlandshovedstaden for å anmelde enda mer film.


Ingrid sine høydepunkter:

Dagens høydepunkt har kommet i form av en praktfull fransk 1700-talls kjærlighetsskildring i Portrett av en kvinne i flammer. Maleren Marianne skal male et portrett av den kommende bruden Héloïse. Oppdragsgiveren til Marianne er Héloise´s mor og problemet ligger i at Héloïse hverken vil gifte seg eller bli malt. Marianne maler denne unge kvinnen i all hemmelighet samtidig som hun lærer å kjenne både de ytre og indre trekkene til Héloïse. De to utvikler snart et sterkt nyansert og unikt bånd som gir meg Call Me By Your Name vibber over hele linja. Filmen vant pris for beste manus på filmfestivalen i Cannes tidligere i år og er en bittersøt dans av en film som ingen filminteresserte kan la seg selv gå glipp av. Filmen er kinoklar i juletider så det er bare å glede seg.

Jeg vil også gi heder og ære til den amerikanske indiefilmen Honey Boy som er skrevet og spillt av selveste Shia LaBeouf. Honey Boy er en nådeløst brutal og opprørende film om en up-an-comming barneskuespiller i Hollywood og hans dysfunksjonelle og dypt kompliserte forhold til sin alkoholiserte, straffedømte og mislykkede far (LaBeouf).  De gode øyeblikkene er aldri langt unna de dårlige. I hver eneste scene skinner det klart igjennom at dette helt klart er en dypt personlig film fra forfatterens side. LaBeouf har basert hele filmen på sin egen oppvekst og klarer på mesterlig vis å spille sin egen far med slående ærlighet.


Trailere:

Relaterte innlegg