Meny Lukk

Minimalen 2020 – Da er vi i gang!

Minimalen er i gang og som vanlig blir festivalen sparket i gang med en åpningsforestilling i Nova 1. Midtnorsk filmsenter fikk tid til å øse ros på to av sine prosjekter og valgte da ut Pulsator og Rumpa. Den første er en visuelt slående kunstfilm som kanskje lener seg mer mot filmens musikalske side, enn den narrative vi er så vandt til. Med sin imponerende kombinasjon av form og farge byr filmen på et nytt og intenst utrykk. Pulsator kan man få med seg i programmet NOR 1.

Rumpa derimot er en litt annen type film. Den blir satt til et alternativt univers der en film slående lik Die Hard har blitt en farsott blant ungdommen og hvor det utforskes hva av at et rumpebilde blir delt på nett kan være. Filmen er kanskje ment for et litt yngre publikum enn den gjennomsnittlige bransjemannen man finner på Minimalen, men har uansett sine sjarmerende øyeblikk.

Andre høydepunkter fra festivalen ble også løftet fram. Årets fokusregissør er Johannes Nyholm som blir løftet fram med en masterclass, et kortfilmprogram og to fullengdefilmer. Nyholms siste film, Koko-di Koko-da var en aldri så liten snakkis på fjorårets Ramaskrik, og ble godt tatt imot av vår anmelder, så her er det bare å glede seg. Fjorårets fokusregissør, Konstantina Kotzamani, skal også vise sin nyeste mellomlengdefilm, Electric Swan, på festivalen. Kotzamani er kjent for sitt drømmeaktige og visuelt forlokkende filmspråk, og bassert på traileren vi fikk se på åpningsforestillingen leverer også denne siste filmen på alle punktene. Electric Swan kan fort bli et av årets høydepunkter.

Som vanlig går går det også et Nordisk og et Internasjonalt konkurranseprogram. Dette skal vi i åre dekke med konseptet “Kort om kort”, der filmene filmene fra alle bolkene presenteres med noen få linjer hver etter hvert som vi får sett de. I tillegg blir det så klart skrevet om andre ting vi finner interessante i løpet av festivalen.

Da er vi i gang, folkens. I morgen byr Minimalen på starten av det nordiske konkurranseprogrammet, masterclass med Johannes Nyholm og til slutt visningen av Electric Swan, samt en del annet snadder. Følg med videre for oppdateringer på hvordan alt dette går.

Relaterte innlegg