Meny Lukk

Minimalen 2021 – Dag 3: INT1, INT2, INT3.

Den Nordiske delen av programmet hadde ein god start, og etter fyrste dagen snudde Jonas og Torkel merksemda til dei Internasjonale innslaga. Som med NOR er det stor variasjon i både sjanger og uttrykk her, ein ekte pangstart, med filmar frå heile verda som alle har noko å fortelje. Som Torkel sa det: allereie ein kjempegod start for dei internasjonale vennene våre fra langtvekkistan!


KORT OM KORT:

Torkel sine favorittar:
Witness (IRA, Ali Asgari) og Da Yie (GHA, Anthony Nti)

Jonas sine favorittar:
Toomas beneath the Valley of the Wild Wolves (EST, Chintis Lundgren) og Push this button if you begin to panic (UK, Gabriel Böhmer)


INT 1:


Witness (IRA, Ali Asgari, 14 min)

Dette er hva kortfilm bør være! En fantastisk god liten historie som treffer godt på tross av kulturforskjeller, men fortsatt lar mye være usagt.

She who wears the rain (CAN, Marianne Métivier, 16 min)

God handling og vel gjennomført visuelt, utrolig fin film. Gir god stemning, og klarer å utbringe følelser i seeren, uten å lene seg på å bruke musikk alt for mye.


INT 2:


Da Yie (GHA, Anthony Nti, 20 min)

Filmen starter som inspirert av City of God, Men den tar en mørk vending ned en sti ikke mange ønsker å gå ned. Personlig likte jeg kameraarbeidet, men noen kommer sikkert til å synes det er forstyrrende. En av festivals beste filmer så langt,

Toomas beneath the Valley of the Wild Wolves (EST, Chintis Lundgren, 18 min)

Før festivalen starta var dette ein av filmane er noterte meg som noko å få med meg, og den skuffa ikkje. Den mest morosame filmen om pornoindustrien sidan Boogie Nights.


INT 3:


Push this button if you begin to panic (UK, Gabriel Böhmer, 11 min)

Det her er som et steam spill som koste sånn 40kr og er et indie spill. Det e sånn sjukt wonky og unik animasjon, men veldig abstrakt narrativ. syrefilm.

Leave of Absence (RUS, Anton Sazonov, 12 min)

Utan tvil den beste skutt filmen så langt, eit slags kjærleiksbrev til menn utan meining. Kva skal ein gjere med livet når ein ikkje har noko igjen?


Etter enda ein nokså sterk dag, med likeins variasjon i uttrykk, er det imorgon starten på den Europeiske katalogen, samt Ramaskrik sin fremhevingsvising!

Relaterte innlegg