Meny Lukk

Minimalen 2022 – Dag 3: NOR 5&6 og Ramaskrik Presenterer

På fredag var Herman aleine i Nova kino sine salar, men det tydde ikkje at han ikkje fekk sett film. Herman var innom dei siste to nordiske programma samt Ramaskrik sitt utval av grøssarar!


KORT OM KORT:

Herman sine favorittar:

NOR: ‘Manifest‘ (NOR, Ane Hjort Guttu), ‘High Sky Low Land‘ (SWE, Maria Eriksson-Hecht)

Ramaskrik: ‘Voyeur(s)‘ (FRA, Arthur Delaire, Edouard de Luze), ‘Night of the Living Dicks‘ (FIN/DNK, Ilja Rautsi)


NOR 5:


Busline35A (DNK, Elena Felici, 6 min.)

Dette er en utrolig søt, men en smule ukomfortabel kortfilm om en gjeng tilfeldig folk på bussen. Karakterene er modellert veldig passende til historiene sine og hele filmen er rett og slett fin.

The Wonders Beneath the Sea (NOR, Ellen Ugelstad, 18 min.)

The Wonders Beneath the Sea er en enkel, men flott skrevet kortfilm om en mor og sin datter. Dette er nok første filmen hvor jeg kjenner igjen en skuespiller, og det er ingen ringere enn Anne Marit Jacobsen. Vil igjen understreke manuset her, som etter min mening var et av festivalens beste.


NOR 6:


Manifest (NOR, Ane Hjort Guttu, 27 min.)

En av festivalens morsomste innslag! Denne mockumentaren tok meg virkelig på senge. Med det første trodde jeg det var en faktisk dokumentar om pretensiøse kunststudenter, men der tok jeg jaggu meg feil. En veldig unik humor som de aller fleste kan nyte!

High Sky Low Land (SWE, Maria Eriksson-Hecht, 20 min.)

Dette må være en av de beste skuespillprestasjonene av et barn jeg noen gang har sett. Hele festivalen har hatt ekstremt mye bra skuespill fra den yngste garde, men dette må være det beste. Utrolig skjør og rå, veldig varm, og oransje. En av de beste fra den nordiske konkurransen.


Ramaskrik:


Huldra (SWE, John Boisen, Björn Fävremark, 15 min.)

Huldra var det første innslaget til dette lille skrekkprogrammet, og det var en helt grei åpning. Veldig klassisk skrekkscenario, med en nervepirrende oppbygging. Jeg personlig var veldig redd for huldra da jeg vokste opp, så denne traff.

Night of the Living Dicks (FIN/DNK, Ilja Rautsi, 19 min.)

Denne er enda sjukere enn den høres ut som, og da mener jeg virkelig enda sjukere. Det er virkelig vanskelig for meg å sette ord på hva jeg har sett, og jeg vil egentlig ikke tenke tilbake på denne forferdelige kreasjonen. Når det er sagt så skal det ikke stå på kreativiteten her, og det er ingen dårlig kortfilm, bare veldig veldig forstyrrende.


Morgondagen byr på det Nordenfjeldske studentprogrammet samt dei vidare filmane i det internasjonale og nordiske programmet.

Relaterte innlegg