Meny Lukk

Oscarprognosen 2020 – Beste mannlige og kvinnelige hovedrolle

Ylva, Peder og Elias har satt seg ned for å ta en titt på noen av dette årets største Oscar-kategorier. Hvem er de største favorittene og hvilke skuespillere håper skribentene at vinner?


Beste kvinnelige hovedrolle

YLVA:
I denne kategorien skal jeg ikke legge skjul på at jeg ikke en gang har hørt om hverken Bombshell eller Harriet, som Charlize Theron og Cynthia Erivo er nominert for. Jeg er derimot imponert over Scarlet Johanssons opptreden i Marriage Story. Den er sterk og ekstremt emosjonell, og akkurat den type opptreden akademiet tidligere har anerkjent. Det samme gjelder Renée Zellweger som, til tross for at jeg var lite imponert over Judy, gjorde en veldig god rolle som Judy Garland. Jeg tror det vil stå mellom disse to når prisen skal deles ut, men jeg velger å håpe at det endelig blir Saoirse Ronan som, etter fire nominasjoner, får prisen for beste kvinnelige hovedrolle.

Kommer til å vinne: Saoirse Ronan

Min favoritt: Saoirse Ronan

PEDER:
Jeg har kun sett Marriage Story av filmene som er på nominasjons-listen, men jeg synes for så vidt at det er en Oscar verdig opptreden av Scarlett Johansson. Likevel ser det nok mer ut som at Renée Zellweger kommer til å vinne for hennes opptreden i Judy, da hun allerede har vunnet både BAFTA prisen og Golden Globe prisen for beste kvinnelige skuespiller.

ELIAS:
Akademiet har de siste årene fjernet all tvil om at konkurransen er noe mer enn innsidefolk fra Hollywood som sitter i ring og napper hverandre i løken. På grunn av dette er Saorise Ronan og Scarlett Johanson navnene og se opp for i denne kategorien. Begge leverer godt i sine filmer, men jeg vil kanskje tro at Johansons nære og dramatiske opptreden i Marriage Story er den som faller best i smak hos Akademiet. Hollywoodnostalgi har også vist seg å være en god vei til statuetter, som gjør det mulig for Zellweger å knabbe prisen for sin opptreden i Judy. Dessverre for henne tror jeg filmen aldri greide å skape tilstrekkelig med bølger til at hun vinner fram i denne omgang. Man har også lov til å håpe at Akademiet, etter flere år med kontroverser, har fått øynene opp for unge svarte talenter. Cynthia Erivo kom, for min del, ut av ingenting og gjorde en fremdragende prestasjon i Harriet. Jeg vil derfor klassifisere henne som en sterk underdog til å vinne denne prisen. Når det kommer til min personlige favoritt må jeg uansett vike for min mangeårige filmforelskelse, Saoirse Ronan.  


Beste mannlige hovedrolle

YLVA:
Til tross for seier ved siste nominasjon, tror jeg det blir med nominasjon for Leonardo DiCaprio under årets utdeling. Underdogs er definitivt Antonio Banderas og Jonathan Pryce som begge er nominert for første gang i år for sine roller i henholdsvis Pain and Glory og The Two Popes. Joaquin Phoenix har allerede vunnet både en SAG award, en Golden Globe og en BAFTA for rollen som Arthur Fleck i Joker, og jeg tror seiersrekka vil fortsette med årets Academy Awards, og det er uten tvil fortjent. Men etter Adam Drivers rolle i fjorårets underdog for beste film, BlacKkKlansman, vil jeg gjerne han skal få den anerkjennelsen han virkelig fortjener etter den helt eksepsjonelle rollen han gjør som Charlie i Marriage Story.

Kommer til å vinne: Joaquin Phoenix

Min favoritt: Adam Driver

PEDER:
Akkurat med kategorien beste mannlig hovedrolle er det nok liten tvil om hvem som fortjener prisen mest. Joaquin Phoenix ga en av hans karrierers sterkeste opptredener som Arthur Fleck i Joker og har allerede vunnet både en Golden Globe og en BAFTA. Det ville overrasket meg mye om prisen gikk til noen andre, men om den skulle gjort det ville jeg sagt at Adam Driver også fortjener anerkjennelse for hans hjerteskjærende opptreden i Marriage Story.

ELIAS:
I det store og hele syntes jeg det er merkelig at DiCaprio har blitt inkludert i denne kategorien. Akademiet har uansett alltid elsket sine klassiske cowboyer, og Hollywoods kjæledegge har derfor blitt inkludert enda en gang. Dessverre tror jeg uansett ikke at dette holder til noen pris for gode gamle Leonardo. Pryce og Banderas kan kanskje være underdogger, men jeg tror kampen for statuetten til syvende og sist vil stå imellom Adam Driver og Joaquin Phoenix. Jeg ble aldri noen tilhenger av Joker og er derfor personlig usikker på om Phoenix virkelig fortjener denne prisen. Ikke forstå meg feil, han er en fantastisk skuespiller og gjør utrolige ting med det han ble gitt, men han har sett så mye bedre ut i samtlige andre filmer når han har hatt bedre manus å jobbe med. Uansett tror jeg han er storfavoritten i denne kategorien. På et personlig nivå må jeg uansett heie på Adam Driver som år for år viser at han kan gjøre fantastiske ting uansett hvilken film eller sjanger det er snakk om.

Relaterte innlegg