Meny Lukk

”Project Wolf Hunting” – Tullete vold og Terminator Frankenstein


En film som virket lovende fram til den faktiske ”Wolf Hunting”-delen startet.

Skrevet og regissert av Kim Hong-sun, ”Project Wold Hunting” er en action-thriller med sci-fi-trekk. Den har Seo In-guk, Jang Dong-yoon og Choi Gwi-hwa blant hovedrollene. En gjeng med kriminelle skal sendes fra Filippinene til Sør-Korea, og de blir fraktet på et lasteskip. De kriminelle er gira på å slippe fri, og politioffiserene må prøve å holde de i sjakk. Det ingen av de vet, er at det finnes noe ombord langt farligere enn de.

På forhånd håpet jeg dette skulle bli en film med reinspikka underholdning fra start til slutt. Den starter veldig lovende, med en spenningsoppbygging som minner veldig om amerikanske action-thrillere fra 90-tallet (Tenk ”Die Hard 2”, ”Crimson Tide”, ”The Rock” og ”Air Force One”) – der det er veldig tydelig at det kommer til å brake løs. Når det først braker løs er det også greit. Så kommer selve ”Project Wolf Hunting”-delen, der en Terminator-karakter som ser ut som Frankenstein kommer på banen. Fra og med der rakner det ganske greit, og det går over fra å bli en utilsiktet komedie, med et manus som bare blir dummere og dummere.

Filmen har mildt sagt masse vold, og de sparer ikke på hverken kruttet eller blodkapsler. Det blir altså så latterlig mye blod etterhvert at det som var av sjokkeffekt i starten går over til monotoni og kjedsomhet. Det hjelper ikke at filmen er en halvtime for lang, ettersom filmen får bedre tid til å la manuset bli teitere, og volden bli kjedeligere.

Hvis man lurer på om den voldsomt overdrevne volden er ment som humor, får vi dette avkreftet mot slutten av filmen. Den er så svulstig og høytidelig at alt håp om selvironi føyk rett ut vinduet.

På en festival der det mange av filmene kan være litt trege og små, kan det være deilig å skru av hjernen med litt action. Dessverre må man bore hull i den hvis man skal se ”Project Wolf Hunting”. Alpha, denne Terminator-karakteren hadde sydd igjen øynene sine – det skulle jeg ønske jeg hadde gjort også før jeg så denne filmen.

''Project Wolf Hunting'' regissert av Kim Hong-sun. Med: Seo In-guk, Jang Dong-yoon og Choi Gwi-hwa. Spilletid: 2 timer og 2 minutter. Land: Sør-Korea. Aldersgrense: 15 år. På kino: 14. april.

Relaterte innlegg