Meny Lukk

”Return to Seoul” – Et plaget adopsjonsbarn i en sterk film


Adopsjon er et lite utforsket tema i film. “Return to Seoul” utforsker barn av adopsjon, og hvordan ting kan prege en mer enn en man først tror.

Skrevet og regissert av fransk-kambodsjanske Davy Chou, og med Park Ji-min som hovedrolle – Return to Seoul handler om franske Frédérique ”Freddie” Benoît. Hun har tatt turen til Seoul i Sør-Korea, der hun opprinnelig var fra før hun ble adoptert bort. Hun tar kontakt med adopsjonsbyrået for å prøve å møte hennes biologiske foreldre. Det viser seg å være en større psykisk byrde enn hun først tror.

Jeg tror det er første gang jeg har sett en film om dette temaet, noe som er litt rart siden det var så mye å utforske. Det er et veldig emosjonelt et, og det la til rette for mye sårbar skriving. Manuset er virkelig sterkt, og historien er veldig gripende. Vi utforsker Freddie sitt indre i gjennom hele filmen, og vi lærer konstant noe nytt om hva hun føler. Hun er generelt en av de mest velskrevne karakterene jeg kan huske fra nyere tid, og dette blir fremmet av debutskuespiller Park Ji-min.

Park Ji-min entrer filmverden med enorm styrke. Hun er magnetisk fra start til slutt, og klarer å fortelle mye utover dialogen. En blanding av naturlig sjarm og en underliggende tristhet vaker over henne gjennom hele filmen. Resten av galleriet spiller også bra, spesielt Oh Kwang-rok, som spiller den biologiske faren.

Med unntak av Ji-min, er det mest imponerende i filmen hvordan regissør Davy Chou kontrollerer humøret i filmen. Det kan gå sømløst mellom å være morsomt til kleint til ubehagelig, og det føles aldri unaturlig. Filmen har en fast tone men klarer samtidig å variere humør, noe som er veldig imponerende. Dette skapes med regien, der skuespillerne og det visuelle passer veldig godt sammen.

”Return to Seoul” sto fram under Kosmorama med sin sterke tematikk og sitt imponerende håndtverk. Den føder også en stjerne i Park Ji-min, som gjør at dette er en film man bør få med seg.

''Return to Seoul'' regissert av Davy Chou. Med: Ji-Min Park og Oh Kwang-rok. Spilletid: 1 time og 55 minutter. Land: Frankrike. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg