Meny Lukk

«TMNT: Out of the Shadows» – Hva den første filmen burde ha vært

Teenage Mutant Ninja Turtles har hatt en svært trøblete filmhistorie. De tre filmene fra starten av 90-tallet vil man helst bare glemme, de nye animasjonsfilmene er ikke så veldig mye å skryte av og jeg skal ikke en gang nevne ‘musikalen’ fra 1990 mer enn jeg allerede har gjort, men størst nedtur fikk kanskje nyinnspillingen, produsert av Michael Bay, fra 2014. Massive kritikker fra fans førte til at store deler av historien ble skrevet om og at en god del av filmens andre og tredje akt måtte skytes på nytt, det merket man godt.

Disse problemene har ikke oppfølgeren, TMNT: Out of the Shadows. Regissør Dave Green (en relativt fersk regissør) har greid å sy sammen en helt OK Ninja Turtles-film som bør tilfredsstille fans av de gamle tegneseriene. Forholdet mellom de fire skilpaddebrødrene er lettbeint og underholdende, mens nye karakterer (gamle kjente for fans) som Rocksteady (Stephen Farrelly, bedre kjent som wrestleren Sheamus)  Bebop (Gary Anthony Williams) og Casey Jones (Stephen Amell) får helt OK introduksjoner. I tillegg til at den gamle fiende Shredder (nå spilt av Brian Tee) vender tilbake blir vi også introdusert til den klassiske skurken Krang (med stemmen til Brad Garrett), som antagelig vil skape litt blandede følelser hos gammel fans. Personlig syntes jeg at han ble fint fremstilt.
Alt i alt er TMNT: Out of the Shadows alt den første Teenage Mutant Ninja Turtles filmen burde ha vært, men det gjør det likevel ikke til en bra film. Men faktum er nok at min mening om hvorvidt filmen er bra eller ikke neppe kommer til å ha noen betydning. Folk vil dra og se denne filmen, i store mengder. Etterhvert kan det til og med være at hardcore Ninja Turtles-fans drar for å se den, og liker hva de har gjort med de gamle karakterene. Filmen er underholdende nok til det.


Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows - Regissert av Dave Green; skrevet av Josh Appelbaum og André Nemec; Med: Alan Ritchson, Noel Fisher, Pete Ploszek, Jeremy Howard, Megan Fox, Stephen Amell, m.fl.
Spilletid: 1t 52min. Land: USA. Premiere: 3. Juni. Aldersgrense: 9 år

Relaterte innlegg