Meny Lukk

«Fast & Furious 8» – Overdose av testosteron og bensin

Her er en liten utfordring til hvem enn det er som leser denne anmeldelsen. Før du eventuelt måtte se Fast & Furious 8 sett deg ned å se den første filmen fra 2001, The Fast and the Furious (Rob Chen). Etter å ha gjort det reflekter gjerne over endringene denne serien har gått gjennom, og prøv å komme frem til en annen filmserie med tilsvarende stort gap fra start til, ikke nødvendigvis, slutt.

Det er noe eget med Fast & Furious-serien. Det er ingen tvil om at dette er dårlige filmer, The Fast and the Furious: Tokyo Drift (Justin Lin, 2006) har antagelig noen av de dårligste skuespillerpresentasjonene som noen gang har blitt vist på kino, men det er likevel noe ekstremt underholdende med å se kule biler og overdreven action uten tanke på konsekvenser eller noen form for realisme.

Filmen dundrer videre i sporene som har blitt lagt opp av de to siste filmene. Dom Toretto (Vin Diesel) og resten av gjengen slår seg igjen sammen med Hobbs (Dwayne ‘The Rock’ Johnson) og CIA-agenten Mr. Nobody (Kurt Russell), denne gangen for å bekjempe en hacker ved navn Cipher (Charlize Theron). Når Cipher i tillegg får Dom til å vende seg mot resten av gjengen fører dette naturlig nok til masse eksplosjoner og mannlige diskusjoner om familie.

Å se denne filmen er som å få en overdose av testosteron, bensin og flammer. Det er til tider latterlig hvor mye mann mennene i denne filmen prøver å være. Spesielt mellom karakterene til Dwayne Johnson og Jason Statham (som selvfølgelig også er en del av serien nå) flyr testosteronet veggimellom. Det er så overdrevet at man faktisk kan kjenne blodsmaken i munnen mot slutten.

Men det må sies at om man greier å skru av hjernen i de drøye to timene filmen varer (det føles mye lengre) så er det god underholdning her spesielt om man allerede er fan av de tidligere filmene, for det er ingen tvil om at filmen er lagd for den gruppa som allerede elsker filmer som dette. Alle andre må derimot se bort i fra ting som at man kan hacke et par tusen biler i New York til å kjøre av seg selv (og bli brukt som våpen) og at en bil kan kjøre fra en varmesøkende torpedo på en frossen bukt. Greier man det så vil man uten tvil nyte filmen.


The Fate of the Furious - Regissert av F. Gary Gray, skrevet av Chris Morgan, Med; Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Charlize Theron, Jason Statham, Kristoffer Hivju, Scott Eastwood m.fl. Nasjonalitet: USA, Lengde 2 t 14 min, Premiere 12.04.17

Relaterte innlegg