Meny Lukk

“Florence Foster Jenkins” – Årets feel-good film

Filmen som er basert på en sann historie handler om nettopp Florence Foster Jenkins, som er en meget rik New York arving. Florence (Meryl Streep) er en eksentrisk morsom dame som brenner for musikk og drama, men som dessverre ikke eier så mye talent for noen av delene. Dette stopper henne derimot ikke for å synge, til vår alles lidelse, men med hennes mann St. Clair Bayfield (Hugh Grant) og sin nye pianist Cosmé McMoon (Simon Helberg) ved hennes side klarer hun å nå så langt som Carnegie Hall.

Meryl Streep synger ikke akkurat like pent som hun gjør som heksa i Into the Woods, men etter å ha hørt klipp fra den ekte Florence, kan det bekreftes at Streep ikke overdriver i måten hun synger på. Jeg må bare si det; Hugh Grant har virkelig blitt gammel. Det bør ikke være sjokkerende, men jeg sperret helt ærlig talt opp øynene når han steppet inn i scenen. Men når sant skal sies, så gjorde han virkelig en god jobb i denne rollen. Teorien om at god vin blir bedre med årene stemmer i denne sammenhengen. Likevel var det Big Bang Theory skuespilleren Simon Helberg som imponerte aller mest. Han spilte en kompleks, litt usikker karakter som er helt ulikt fra det vi har sett han i tidligere. Det var veldig underholdende.

Det jeg vil kritisere litt på av denne filmen er at dialogen ikke alltid er like god. Det er både komedie, drama og biografi, men jeg må si at det ikke alltid klaffet helt med humoren i filmen så godt som det kunne ha gjort. Enkelte av replikkene gav ikke helt den effekten de skulle. Likevel koste jeg meg under hele filmen og lo masse. Det kan ha noe med at det er Meryl Streep som er så fantastisk som hun er, men det funket like bra. Florence Foster Jenkins er virkelig en av beste søteste romantiske komediene jeg noensinne har sett.

Musikken var svært imponerende og vakker (hvis vi ser bort ifra Meryl Streeps hyling) og det er ikke overraskende at selveste Alexandre Desplat står bak denne finessen. Regissør Stephen Frears har virkelig klart å fange den flotte 40-talls følelsen i filmen. Meryl Streep, Hugh Grant og Simon Helberg er en herlig trio som imponerer sammen i denne romantiske komedienFlorence Foster Jenkins er en fantastisk feel-good film som har klart og gi meg troen tilbake på menneskeheten

Florence Foster Jenkins - Regissert av Stephen Frears, skrevet av Nicholas Martin, med; Meryl Streep, Hugh Grant og Simon Helberg. Lengde: 1 t 50 m. Nasjonalitet: USA. Premiere. 04.11.16

Relaterte innlegg