Meny Lukk

God historie, dårlig fortalt

Rebelle – Regi : Kim Nguyen – Item 7

REBELLE_Trailer_TIFF_Festival_2012.mp4_snapshot_01.37_[2012.10.23_23.41.54]

Rebelle forteller historien om den 12 år gamle jenta Komina, som kidnappes og tvinges til å bli barnesoldat. Filmen åpner brutalt og vi blir vitne til at Komina tvinges til å skyte og drepe sine egne foreldre. Etter dette blir hun en del av en opprørshær som kjemper mot militæret.

I opprørsgruppa møter Komina en gutt ved navn Magicien. De to barna knytter sterke bånd og sammen prøver de å komme seg vekk fra livet som barnesoldater. Dette viser seg å bli problematisk.

Filmen forteller en historie om den forferdelige kulturen rundt barnesoldater i et geriljasamfunn i Afrika. En historie som fort kunne vært god og gripende. Historien er veldig spennende og filmen bygger seg fint opp i starten. Dessverre klarer den aldri å ta helt tak i meg, og jeg får ikke den følelsen av engasjement som jeg skulle ønsket.

Rachel Mwanza gjør en god rolle som Komina, men det er noe som mangler for at helhetsopplevelsen av filmen skal bli komplett. Rebelle gjør ikke nok for å få meg i riktig stemning, og jeg får ingen følelse av at det som vises på skjermen tar sted. Stemningen i filmen er rett og slett ikke mørk nok, noe som er synd med tanke på temaet den tar opp.

Rebelle er ikke en dårlig film, absolutt ikke. Men historien overgår utførelsen, og det hele er til tider kjedelig på grunn av filmens manglende evne til å engasjere. Til tross for dette inneholder filmen noen sterke scener. Den har også noen få humoristiske innslag, og jeg tok meg selv i å trekke på smilebåndene fra tid til annen.

I det store bildet er dette en film som delvis kan underholde, men som ikke setter noen spor hos meg. Rebelle klamrer seg såvidt fast i kategorien gjennomsnittlig, og det er ikke en film jeg vil anbefale andre å se.

Rebelle forteller en sterk historie, men sliter med å engasjere.

Relaterte innlegg