Meny Lukk

“I skyggen av kvinner” – Kjærlighet ved første blikk

Ekteparet og filmskaperne Manon og Pierre jobber på en dokumentar om motstandsbevegelsen i Frankrike. Paret er tilsynelatende perfekt for hverandre, helt til Pierre møter den yngre og vakre Elizabeth. Det idylliske ekteskapet settes på prøve og Pierre står ovenfor et dilemma. Skal han følge sine lyster for sin nye elsker eller sine plikter som ektemann?

I skyggen av kvinner bærer mye preg av 60-tallets franske filmer og er samtidig i tråd med samtidens standarder. Filmen gangner voldsomt på bruken av noen eldre teknikker og især bruken av en narrativ fortellerstemme. Et prakteksempel på innhold og estetikk som komplimenterer hverandre.

Filmens rammeverk kan virke som en klisjè gjennomført mangfoldige ganger, men derimot er det gjennomførelsen som er eksepsjonell. Enda hovedfokuset er lagt på Pierre, til en hver tid forstår vi sinnstilstanden til karakterene. Ikke gjennom en Hollywood paradigme, men hvordan funnet og frafallet av kjærlighet faktisk oppleves. Småpratet mellom elskere i sengen, kranglene mellom et par for kranglen skyld og vakuumet etter det gikk for langt. I skyggen av kvinner er vakkert og brutal, presist som temaet den tar for seg .

En dypere forståelsen av et parforhold kan jeg neppe tro eksisterer. I skyggen av kvinner er en gripende og sterk kjærlighetsfilm som tørr og omhandle det daglige. Mulig den dårligste første date film per dags dato, men uansett en filmopplevelse av ypperste klasse.

I skyggen av kvinner vises på Bergen internasjonale filmfestival. Ordinær kinopremiere er forventet i november 2015. Du kan lese flere anmeldelser fra BIFF, her.

cp


I skyggen av kvinner – Regissert av Philippe Garrel; skrevet av Philippe Garrel, Jean-Claude Carrière, Caroline Deruas-Garrel og Arlette Langmann.
Spilletid: 1 t. 13 m. Land: Frankrike.

Relaterte innlegg