Meny Lukk

En moderne Bond-film

Kingsman: The Secret Service – Regi: Matthew Vaughn – Storbritannia – 2 t. 9 min.

The Secret Service KSS_JB_D01_00106.tif

Med filmer som Stardust (2007), Kick-Ass (2010) og X-Men: First Class (2011) under beltet vet man at Matthew Vaughns neste film, Kingsman: The Secret Service, vil bli utrolig underholdende. Det er mye å leve opp til, men Vaughn greier det heldigvis.

Colin Firth spiller Harry Hart, en gentlemannsspion som jobber for den uavhengige tjenesten Kingsman. Etter at en av kollegaene hans blir drept rekrutterer han Eggsy Unwin, en gatesmart unggutt som ikke nødvendigvis lever opp til de aristokratiske standardene de eldre Kingsman-agentene holder kjært. Samtidig har datamogulen Richmond Valentine (Samuel L. Jackson) skumle planer.

Det er lenge siden jeg har blitt såpass underholdt av en film som det jeg ble av Kingsman. Den er fylt til randen av gladvold, voksen humor og sleivspark mot spionsjangeren filmen selv er en del av. Dette blir løst på en elegant måte som aldri blir for overdreven eller for mye, og sørger for at filmen holder koken hele veien. Enkelte vil nok kanskje føle at volden i enkelte scener blir litt vel mye, men jeg synes det er løst på en god måte, da den aldri er for grafisk, og minner heller om tegneserien filmen er basert på.

Et av filmens kanskje største problemer er at hovedperson Eggsy, spilt av nykommer Taron Egerton, av og til havner i skyggen av større skuespillere som Michael Caine, Colin Firth, Mark Strong og Samuel L. Jackson. Med såpass mange store navn i filmen er det kanskje ikke rart at det skjer, men det er synd likevel. Heldigvis veier skurkeparet, Valentine (spilt av Jackson) og Gazelle (spilt av Sofia Boutella), opp for det. De hadde passet perfekt inn i en gammel Bond-film, og det er lett å se hvor manusforfatterne, og tegneserieskaperne, har hentet inspirasjonen sin fra.

Kort fortalt, jeg storkoste meg med Kingsman: The Secret Service. Filmen kan lett klassifiseres som en moderne Bond-film, og alle som i det hele tatt betrakter seg som fan av den sjangeren vil finne stor glede i filmen og rollene den serverer. Denne filmen lever opp til de forventninger man måtte ha.

Relaterte innlegg