Meny Lukk

“Legofilmen 2” – Underholdning for hele familien

[usr 3]

Det er fem år siden den originale Legofilmen gjorde storsuksess på kinolerretet i 2014. Siden den gang har både «Lego Batman-filmen» og «Lego Ninjago-filmen» blitt vist på norske kinoer. Likevel er Legofilmen 2 den første direkte oppfølgeren av historien som ble introdusert i den prisbelønnede originale filmen.

Også i historien har det gått fem år siden alt endte «helt utrolig» med Emmet, Lucy og resten av vennene i Legobyen. Nå står de ovenfor en ny trussel fra en fjern galakse som i løpet av disse årene har etterlatt byen i utopiske ruiner. Denne trusselen har kommet i form av skumle, rosa LEGO-duplo inntrengere som har ødelagt alt på sin vei. Når vennene våre får en mistenksom og insisterende bryllupsinvitasjon fra inntrengerne bestemmer de seg for å dra ut i galaksen i et forsøk på prøve å beseire de fremmede for å gjenopprette harmonien i LEGO-universet. Reisen dit er både gøyal og krevende, og karakterene må takle den vanskelige utfordringen om å finne ut hvem de virkelig kan stole på.

Beboerne i byen har i løpet av årene vokst opp til å bli tøffe og hardbarkede. Vår hovedkarakter Emmet er den eneste som fortsatt ser på at alt er helt utrolig. En stor del av handlingen til filmen er bygget rundt det faktum at Emmet må bli tøff og vokse opp for å kunne beskytte vennene sine. Dette får vi se at både er på godt og vondt.

Om Legofilmen 2 blir en like stor suksess som den første, er det verdt å stille spørsmål til. Likevel er det tydelig at filmskaperne fortsatt har stort talent for «meta» barnefilmer som nærmest hele familien kan underholdes av. Selv om det tar gode 20 minutter før filmen bygger seg opp til dette nivået er futtet og originaliteten bak den første filmen er kanskje også sterkere tilstede i denne filmen.

Ikke i ukjent Hollywood-stil er filmen krydret med popkultur-referanser som har som mål å gi det voksne publikum en følelse av melankoli og gjenkjennelse. I seg selv er slike referanser et overbrukt og billig triks som de fleste publikummere vil se gjennom, men historien i Legofilmen 2 klarer å stå på egne ben og er såpass underholdende i seg selv at det egentlig ikke ødelegger for noe som helst.

Noe skarp kapitalist- og konsumerkritikk er det ganske lite å finne av i Legofilmen 2, da filmen heller har valgt å legge vekt på temaer som identitet og vennskap til fordel for dette.

Jeg vil tro at de fleste vil få mest ut av å se se filmen med de engelske originale stemmene. (Chris Pratt, Will Arnett og Elizabeth Banks) Når dette er sagt, klarer den norske versjonen seg utrolig godt, og stemmeskuespillerne (Mads Henning Jørgensen, Scott Maurstad og  Lena Meieran) gjør en aldeles rik og formidabel jobb med å gi filmen mye personlighet og velfungerende humor.

Til syvende og sist er Legofilmen 2 vellaget, god og lett underholdning som er enda mer sprudlende enn originalen.  Går du til kinosalen for å skru av hodet med en engasjerende fortelling og god fengende musikk i bakgrunnen, passer denne filmen absolutt til å se med vennegjengen så vel som den yngre generasjonen.

 

Legofilmen 2 – regissert av Mike Mitchell; skrevet Phil Lord, Cristopher Miller. Norske stememr; Mads Henning Jørgensen, Scott Maurstad, Lena Meieran. Spilletid: 1t 46m Land: USA. Premiere: 15.02.19. Aldersgrense: 6 år.

Relaterte innlegg