Meny Lukk

Et trivelig slashergjennsyn

Motorsagmassakern (1974) – Regi: Tobe Hooper – Vortex – 1t. 23 min.

texasss

Fem ungdommer er på reise igjennom Texas for å besøke bestefarens hus, men her finner de fort ut at ikke alt er som det ser ut. Menneskene oppfører seg merkelig og gravene på kirkegårdene blir gravskjendet. Men den verste terroren har ikke funnet dem enda. Etter å ha plukket opp en usedvanlig haiker, begynner uvanlige og grusomme ting å hende, og det blir en kamp om å overleve i håp om å se en annen dag.

Denne slasher-filmen gjør det som enhver skrekkfilm bør gjøre: den bygger opp en atmosfære uten å vise for mye. Her er lyder og lys en stor faktor, og den viser overraskende nok meget lite blod og groteske elementer. Men dette funker igjen i favør for filmen og den bygges opp til avsløringen av den kjente, blodtørste Leatherface og hans forvridde familie.

Filmen har også gode karakterer, og det er jo i slike filmer som dette hvor klisjèen om ”ungdommer på tur alene” begynte. Men her er det ganske friskt, selv om man nå vet hvor slike filmer vanligvis ender. Effektene er gode og lydbruken er spesielt god. Det skaper en desperat stemning og lyden og musikken er et godt komplement til den skrekken som er i vente.

Hvis man skal se en god skrekkfilm denne Halloween, så anbefales Motorsagmassakren fra 1974 på det sterkeste. Den er intens, spennende og perfekt for de som vil ha ekte slasher-action. Remaken fra 2003 derimot; effektene er kanskje på plass, men den er ingenting i forhold til dette gullkornet fra 70-tallet. Og ikke la meg en gang begynne på The Beginning fra 2006. Se 1974- versjonen hvis du vil se en ekte og intens film på Halloween.

Relaterte innlegg