Meny Lukk

Oscarprognosen 2022: Beste originale og adapterte manus

Nesten 1 år har gått sidan den pandemiutsette utdelinga i 2021 gav ut statuettar til Nomadland, Frances McDormand og Anthony Hopkins. I år har Truls og Magnus gått saman for å kort summere dei nominerte i 8 av årets kategoriar i denne spalta som kjem ut dagleg fram til Oscar-utdelinga no natt til mondag!


BESTE ADAPTERTE MANUS

Magnus:

I likhet med to av de største kategoriene vi kommer til senere, vil det stå mellom 2 kandidater i denne kategorien. CODA og The Power of the Dog. The Power of the Dog har lenge vært favoritten i de fleste av de store kategoriene, men i det siste har det kommet et stort dytt for CODA. Noe som betyr at akkurat nå så står disse to filmene nesten helt likt til å vinne denne kategorien. Ut ifra egen mening, vil jeg at The Power of the Dog skal vinne denne kategorien med en ekstremt liten margin, men jeg sliter veldig med å bestemme meg.

Dette er også kan den viktigste prisen å vinne for disse to filmene, for jeg tror at den filmen som vinner her, også vil ta med seg prisen for beste film. Så denne er veldig vanskelig, men akkurat nå, selv om jeg ikke nødvendigvis vil at de skal vinne beste film, så tror jeg at The Power of the Dog vil vinne denne prisen. Skal også slenge inn et lite mini-håp om at Ryusuke Hamaguchi og Takamasa Oe med filmen Drive My Car på en eller måte klarer å vinne denne prisen også, for det er min personlige favoritt.

Tror vinner: Jane Campion (The Power of the Dog).

Håper vinner: Ryusuke Hamaguchi og Takamasa Oe (Drive My Car).

Truls:

Beste adapterte manus står ved årets Oscar utdeling som en stor kategori med mange av årets store favoritter. De nominerte er: Coda av Sian Heder, Drive my Car av Ryusuke Hamaguchi og Takamasa Oe, Dune avJon Spaihts, Dennis Villenueve og Eric Roth, The Lost Daughter av Maggie Gyllenhaal, og til slutt The Power of the Dog av Jane Campion. Lenge har The Power of the Dog stått som den store favoritten, noe som er bygget opp av filmens posisjon til å vinne beste film. Til tross for dette så har Coda hatt et stort oppsving de siste månedene og kan trekke det lengste strået. Denne kategorien er vanskelig å tippe.

Tror vinner: Jane Campion (The Power of the Dog).

Håper vinner: Jon Spaihts, Dennis Villenueve og Eric Roth (Dune).


BESTE ORIGINALE MANUS

Magnus:

Beste originale kanskje en av de morsomste kategoriene i årets utdeling ettersom her har alle 5 kandidatene mulighet til å vinne. Belfast vant både Golden Globes og Critic’s Choice for beste manus, Don’t Look Up vant Writer’s Guild Award, Licorice Pizza vant BAFTA, og både King Richard og Verdens Verste Menneske har ikke vunnet noen av de store prisene innenfor denne kategorien, men de har mange tilhengere som også vil se dem ta prisen.

Så denne her er veldig vanskelig. I min mening så vil jeg tro at det er Belfast og Licorice Pizza det står mellom, med en bitteliten fordel til Belfast, noe som min personlige mening ikke støtter, men jeg er nødt til å si at jeg tror den filmen vil vinne her. Men jeg må støtte mine kjære landsmenn Joachim Trier og Eskil Vogt og håper selvsagt at han vinner for Verdens Verste Menneske.

Tror vinner: Kenneth Branagh (Belfast).

Håper vinner: Joachim Trier og Eskil Vogt for (Verdens Verste Menneske).

Truls:

Kategorien for beste originale manus er en kategori som jeg gleder meg voldsomt til. De nominerte for kategorien er: Belfast av Kenneth Branagh, Don´t Look Up av Adam Mckay, King Richard av Zach Baylin, Licorice Pizza av Paul Thomas Anderson og sist, men ikke minst vår egen Verdens Verste Menneske av Joachim Trier og Eskil Vogt. Jeg er kjempebegeistret for originale manus i år!

Hovedgrunnen til dette er selvfølgelig at norske Verdens Verste Menneske er nominert. Enda en grunn til at jeg liker kategorien er at den er veldig åpen. Både Belfast, Don´t Look Up og Licorice Pizza er sterke kandidater.

Tror vinner: Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza).

Håper vinner: Eskil Vogt og Joachim Trier (Verdens Verste Menneske).

Relaterte innlegg