Meny Lukk

Overivrig oppfølger

Kick-Ass 2  – Regi: Jeff Wadlow – Universal Pictures / Marv Films / Plan B

Film Title: Kick-Ass 2

Den originale Kick-Ass (2010) ble en hit da den rullet over lerretet for tre år siden, og det lå vel alltid i kortene at det etter hvert skulle komme en oppfølger. Hovedrolleinnehaverne er de samme, men både manusforfattere og regissør er byttet ut. Selv om begge filmen er basert på en tegneserie, utgjør dette byttet en merkbar forskjell. For meg når ikke Kick-Ass 2 helt opp til standarden den første filmen satte.

Der originalen kjentes ny og spennende, sliter oppfølgeren litt med å finne balansen. Den presser inn mye forskjellig, og har scener som kunne vært hentet ut av en hvilken som helst high school-komedie side om side med forholdsvis drøye voldsscener. Det skal sies at det er nok av både humor og action til at det er en underholdende film, men noen av voldsscenene virker for meg litt for grafiske ut fra stemningen, og særlig målgruppen jeg vil tro filmen er rettet mot. Filmen har riktignok 15-årsgrense her i landet, men en såpass fargesterk og grafisk profil vil sannsynligvis også tiltrekke seg yngre publikummere.

Et av filmens høydepunkter er Chloë Grace Moretz’ karakter, Mindy Macready/Hit-Girl. Hun er akkurat like tøff som i originalen, men får i denne filmen enda mer å bryne seg på – både  uvanlige og helt ordinære problemer. For å være ærlig, er det kanskje på tide med en egen film om denne karakteren, for hun virker uansett som en minst like viktig karakter som Aaron Taylor-Johnsons Dave Lizewski/Kick-Ass.

Selv om noen av karakterene fungerer godt, er det også en del av dem som virker overflødige. Mange av dem mangler tilsynelatende en god nok motivasjon, og konsekvensen er at en del handlinger virker lite troverdige. Det er også et gjennomgående problem i filmen, som tross alt handler på hva som skjer når helt vanlige mennesker prøver seg som superhelter. Etter drøyt halvannen time i salen, kan man ikke la være å spørre seg om disse menneskene var helt vanlige i utgangspunktet.

Kick-Ass 2 er grei underholdning, men det dukker umiddelbart opp problemer hvis du tenker litt gjennom hva du egentlig har sett.

Relaterte innlegg