Meny Lukk

Sorry To Bother You – Absurd, forfriskende og treffsikker satire

Med sine imponerende 93% på Rotten Tomatos er Sorry To Bother You en fenomenalt, hysterisk og dristig regissørdebut av Boots Riley. Dette er en forfriskende ny sci-fi komedie som virkelig kan det å underholde.

Filmen er satt i en alternativ versjon av nåtidens Oakland, California. Vår hovedkarakter er Cassius Green (LaKeith Stanfield), en ung afroamerikaner som får seg jobb på i telefonsalg-bedriften Regalview med provisjonslønn. Etter mye slit rådføres Cassius av en kollega om at han burde bruke sin «hvite stemme» når han snakker med kundene, slik at han kan selge mer. Det viser seg fort at Cassius har et talent innenfor telefonsalg. Han klatrer raskt i rang på Regalview mens vennene hans, inkludert hans kunstneriske kjæreste Detroit (Tessa Thompson), forblir på provisjonslønn. Når Cassius blir forfremmet til «power caller,» og får jobbe med de store gutta i firmaet begynner han fort å tjene mye mer enn han har drømt om. I Regalviews toppetasjer finner Cassius ut av de uetiske og helt og holdent bisarre lengdene firmaet går for å kunne generere mest mulig profitt.

Det som starter som et ganske beskjedent, men også morsomt, stykke forviklingskomedie forvandles etterhvert til en surrealistisk science-fiction satire som ikke er tilbaketrukket på noe som helst, spesielt ikke det som er kjemperart. Uten å spolere for mye er denne versjonen av Oakland er nemlig sterkt preget av kapitalismens grusomheter, og denne historien tar for seg moralske dilemmaer der regissøren ikke er redd for å vise oss en historie der vår hovedkarakter ikke nødvendigvis alltid gjør det vi kan kalle for moralsk riktig.

Filmen er ekstremt energisk med noen overraskende menneskelige karakterer som er så langt unna stereotypier man kan forvente av komedier nå til dags. Fra en verden av flate komedier er dette virkelig er friskt pust som kan gi nytt liv til en sjanger som kanskje trenger det.

Noe av det mest påfallende med filmen er hvor fantastisk bra nesten alle skuespillerne er i sine roller. Filmen er castet nærmest perfekt og det er intet annet enn forbløffende gode rolleprestasjoner å skimte. Da spesielt Stanfield i hovedrollen, og Armie Hammer som gjør en glimrende jobb som morsom og nesten psykopatisk antagonist lengre inn i filmen.

Sorry To Bother You er en energisk og dristig science fiction komedie som tar helt uventede vendinger, og ikke er redd for å bryte konvensjoner. Skuespillerne er mer enn overbevisende i rollene sine, samtidig som historien er engasjerende, gøyal og absurd. Alt i alt en utrolig sterk regidebut som det varmt anbefales å få med seg på kino!

Sorry To Bother You – Regissert av Boots Riley; Skrevet av Boots Riley; Med: Lakeith Stanfield, Tessa Thompson, Armie Hammer, Terry Crews, Danny Glover, Steven Yeun og Jermaine Fowler. Spilletid: 1t 50m. Land: USA. Norgespremiere: 23.11.18. Aldersgrense: 12 år.

 

Relaterte innlegg