Meny Lukk

“The Fits” – Kort og god

Toni spilt av Royalty Hightower er en 11 år gammel kvinnelig bokser som bruker mesteparten av fritiden sin på å trene med broren og de andre guttene. Hun blir etter hvert nysgjerrig på en jentegjeng med dansere og velger å slutte seg til dem i stedet. Like etter Toni har blitt med i dansegruppen, begynner en av jentene i gruppene å få mystiske anfall, og ingen vet helt hvorfor.

The Fits er den første spillefilmen til den helt ferske regissøren Anna Rose Holmer og hun har gjort langt fra en dårlig jobb. Det føles ikke som noen elementer av en god film mangler, selv om filmen varer i knappe 70 min. Hele opplevelsen er der og med en cinematografi som drar deg inn i skjermen, en lydmiks som løfter deg opp av kinosetet og en karakter som er verdt å investere seg i, så skulle man gjerne ønske man fikk en større porsjon.

Et ev triksene filmen tar i bruk er at du aldri virkelig forstår hva som skjer, og det føles hele tiden som at filmen har kidnappet deg og dratt en pose over hodet ditt, slik at du aldri helt vet hvilken retning den skal ta. Problemet med dette er at jeg lente meg for mye på at filmen tok en nitti graders vending mot noe den ikke var, og det tok dessverre mye av fokuset av filmen bort fra meg.

Når jeg trasket ut fra kinosalen, så  kom ordene opp til tolkning inn i hodet mitt. Dette er ikke en vanlig film om idrett der man skal kjempe for å bli den beste, men en «coming of age» film, om hvor eller hvem man hører til og om man vil være der, men det var bare det jeg tenkte, det er mye som foregår på undersiden av filmen som flere vil verdsette.

The Fits er ikke en stor eller lang film, men den er verdt å få med seg, og det kan du også. Filmen har dessverre ikke ordinær kinovisning, men frykt ikke, det er mulighet for å se den på Cinemateket i hele Norge i mai. I Trondheim vises den 4. 9. 10. og 11. mai. Så ta turen innom om du ikke klarer å vente til den kommer ut på streaming.

The Fits - Regissert av Anna Rose Holmer, skrevet av Saela Davis og Anna Rose Holmer, med; Royalty Hightower, Lauren Gibson, Alexis Neblett. Nasjonalitet: USA. Lengde: 1 t 12 min. Premiere: 04.05.17. (Cinemateket)

Relaterte innlegg