Meny Lukk

Tommy Lee Jones var det eneste høydepunktet

The Homesman – Regi: Tommy Lee Jones – EuropaCorp – 2 t. 2 min.

homesman2

Mary Lee Cuddy (Hilary Swank) lever et ensomt i Amerikas vestlige territorium. Som gårdseier er det desto hardere uten noen å dele det med. De uforutsigbare gjør det nærmest umulig å berge seg, og som følge av den ubarmhjertig vinteren og fattige kår, mister tre av innbyggernes kvinner vettet. Med manglende ressurser blir de nødt til å flytte østover mot Iowa. Oppgaven med å frakte disse kvinnene er en farlig affære, men Miss Cuddy insiterer på ta ansvaret. Under preparasjonene møter hun på en dødsdømt, som venter på å bli hengt. Med et løfte om at han vil bistå oppdraget, redder Mary ham og sammen ferder de den faretruende prærien.

Innledningsvis vil jeg si at Tommy Lee Jones har aldri skuffet og gjør heller ikke det i denne filmen. Hans rolle som den gretne George Briggs kler han godt. Dessverre kan jeg ikke si det samme for Hilary Swanks prestisje. Det er selvinnlysende at karakteren skal være sti og vrang, men hun mangler karisma. Resultatet av disse to karakterene er en duo som er ute av synk, de sinnslidende kvinnene gir ingenting til dette paret, men bidrar til å forme de separat. Filmen er tettpakket med stjerner i mindre roller, og de brukes ikke til å fremme intrigen som vi ser.

Problemene stopper ikke der. Den forsøker å være sterkt og gripende noe som tabbes. De grufulle og vemmelige scenene er spontane og korte, noe som bidrar til å bagatellisere tagningen. De følsomme og hjertevarmende øyeblikkene flyr forbi, dette er til dels Hilary Swanks stive karakter, men de varme, samt sjokkerende scenene, har fellestrekk: dårlig oppbygging. Som et innblikk i «den ville vesten» er filmen preget av det daglige. Foruten disse scenene hadde Miss. Cuddy (Hilary Swank) vært totalt smakløs.

Konklusjon: Filmen presenterte en interessant første akt og haltet seg mot et annet og tredje akt. Tommy Lee Jones var alene på skjermen siden hans biroller leverte ingen merkverdige karakterskildringer. Er du interessert i vakre landskapsskildringer og dagliglivet på 1800-tallet, er dette filmen for deg, for på beklagelig vis er det alt den har å tilby.

Relaterte innlegg