Meny Lukk

BIFF: “Theater Camp” – En hidden gem!

På filmfestivaler er det mye alternativ film og potensielle skjulte perler som er på programmet. Og denne faller i den skjulte perler kategorien!

I den nordlige delen av delstaten New York finnes det en sommerleir for barn og ungdom med interesse for teater og hva det tilbyr. Men denne sommeren så er det andre omstendigheter fordi sjefen har havnet i koma. Da er det opp til sønnen Troy (Jimmy Tatro) å lede årets sommerleir, men han har nesten bare kunnskap om kryptovaluta og Post Malone. Men det er ikke bare Troy som er tilstedet, det er også instruktører med vidt forskjellige personligheter som er med på å skape de komiske situasjonene som oppstår under sommerens teater leir.

Det er duoen Nick Lieberman og Molly Gordon som har regi, og den er en basert på kortfilmen deres ved samme navn fra 2020. Gordon er også en av hovedrollene i “Theater Camp”, sammen med Ben Platt. De spiller en musikklærer og en skuespillerlærer. Sammen med dem har de Ayo Edebiri, Noah Galvin og som sagt Jimmy Tatro. Alle skuespillerne har god kjemi og dynamikk, og det merkes når de spiller av hverandre. Filmen har god humor, interessant karakterer et kult premiss og en behagelig spilletid på litt snaue 92 minutter.

Men der filmen faller litt etter min mening er at den kan være forutsigbar til tider med noen av valgene til karakterene underveis og en litt for generisk konklusjon på historien.

Selv om den mest sannsynlig ikke får plass på norske kinoer så er “Theater Camp” en god bit som kan settes på skjermen en rolig eller regnfull søndagskveld, om den skulle havne på noen strømmetjenester her til lands. En skjult perle!

"Theater Camp" regissert av Nick Lieberman og Molly Gordon. Med: Ben Platt, Molly Gordon, Jimmy Tatro, Noah Galvin og Ayo Edebiri. Spilletid: 1 time og 32 minutter. Land: USA.

Relaterte innlegg