Meny Lukk

Gjennomført kjedelig

Tinkerbell and the Pirate Fairy – Regi: Peggy Holmes – DisneyToon Studios / Prana Studios – 1 t. 18 min.

tinkerbell-the-pirate-fairy-03-636-380

Disney gir og Disney tar. Jeg har ennå ikke fått Frozen ut av hodet, et av Disneys første høydepunkt på mange år, men så kommer noe så kjedelig som Tingeling og Sjørøverfeen og ødelegger det gode inntrykket.

Livet i Drømmehagen går sin vanlige gang. Feene lager tryllestøv som hjelper dem med å fly, og koser seg og har det moro. Feen Zarina har derimot forskertrang, og vil eksperimentere litt med tryllestøvet. Dette er selvsagt ikke lov, og når et uskyldig eksperiment går galt flykter hun fra Drømmehagen. Et år senere kommer en mystisk fe og stjeler kilden til tryllestøvet. Tingeling og vennene må reise ut for å få det tilbake.

Jeg har en følelse av at jeg kanskje burde ha sett de forrige Tingeling-filmene for å få noe ut av Tingeling og Sjørøverfeen. Filmen legger opp til at man kjenner karakterene og universet fra før. Det er mye fokus på vennegruppa, som er så åpenbart designet for å passe til alle og enhver, at enkeltkarakterene ikke får noe utvikling overhode.

Kanskje forventer jeg litt vel mye av en slik film, men man får virkelig følelsen av at filmen utelukkende er laget for å selge enda litt mer leker. Filmen tar seg opp et hakk i andre akt, når sjørøveriene faktisk entrer scenen. Filmen får litt mer fart, og en klar antagonist. I tillegg får vi en nærmere kikk på starten av Kaptein Krok, i alle fall Disney-versjonen av hans historie.

Tingeling og Sjørøverfeen er en gjennomført kjedelig film. Jeg ser selvsagt argumentet om at jeg ikke er en del av målgruppen her, men ta heller ungene med på Frost en gang til, eller The LEGO Movie.

Relaterte innlegg