Meny Lukk

Vekas Straumetips – “The Witcher: Nightmare of the Wolf”

The Witcher Nightmare of the Wolf er nyeste innslaget for Witcher-serien og tar sted før oppløsningen av ‘Witcher’-organisasjonen. Filmen er en animasjonsfilm, med mye action og fantasy, og er tilgjengelig på Netflix som en Netflix original regissert av Kwang Il Han.

Filmen følger Vesemir (spilt av Theo James), en ambisiøs medisin assistent som bestemmer seg for å melde seg inn i witcher organisasjonen og bli en wircher for å tjene seg rik. En witcher er en person som gjennom magi og vitenskap gjøres om til et menneske/monster hybrid. Dette stopper ikke Vesemir fra å melde seg. Arbeidet til en witcher er å drepe andre monstere. Men en dag oppdager Vesemir en ond konspirasjon mens han er ute på jakt.

Voiceactingen I filmen er dyktig gjennomført og passer karakterene de spiller godt. Jeg vil vektlegge dyktigheten til både Theo James (spiller Vesemir) og Lara Pulver (spiller Tetra). De ga en solid opptreden og ga mye personlighet til karakterene. Det er også en del humor igjennom filmen som har likheter med The Boondocks som også er regissert av Kwang Il Han.

At filmen er satt til Witcher-universet, medbringer både en styrke og en svakhet. Det er kult å se kjente karakterer på nytt og forstå konfliktene i filmen mer nyansert, men for de som ikke er så kjent med universet kan enkelte aspekter virke forvirrende eller lite forklart. Filmen er i stand til å stå på sine egne ben derimot, da nok er forklart til å forstå plottet og handlingen.  Jeg likte særlig action scenene i filmen. Animasjonsstilen får til å skape fantastiske kampscener. Særlig i begynnelsen av filmen hvor vi får en ordentlig smakebit av hva den animerte stilen kan tilby, som fantastiske monsterdesing, masse gørr og Witcher universets mørkhet.

Om du er interessert i eller ønsker å bli interessert i Witcher-franchisen så er dette et godt startpunkt, og er man kjent med franchisen allerede så er dette en flott film der man kan se universet utspilt i animasjon. Monstrene og magien får virkelig skinne, samtidig som man blir introdusert til ny lore. Filmen kan ha mange voksene og skumle scener, så vil ikke anbefale å se denne filmen med unge, da filmen også har en 18+ anbefaling, men for de som tåler skumle monstre, grov vold eller voksene scener er det vel verdt å se denne filmen.

"The Witcher: Nightmare of the Wolf". Regi av Kwang Il Han. 
Med: Theo James, Lara Pulver, Graham McTavish og Mary McDonnell.
Spilletid: 1t 21 min. Land: USA / Sør-Korea. Aldersgrense: 18 år.
Tilgjengelig på Netflix

Relaterte innlegg