Meny Lukk

Vinglete eventyr

The Secret Life of Walter Mitty – Regi: Ben Stiller – Twentieth Century Fox Film Corporation / Samuel Goldwyn Films / Red Hour Films / New Line Cinema – 1 t. 44 min.

the-secret-life-of-walter-mitty-ben-stiller-2

The Secret Life of Walter Mitty har vært gjennom et lite produksjonshelvete fra ideen om en remake ble unnfanget i 1994. Ikke før Ben Stiller ble tilbudt hovedrollen i april 2011 var den i det hele tatt i nærheten av å bli produsert, men med Stiller på plass både bak og foran kameraet, kom endelig prosjektet i gang. Filmen handler om den anonyme Walter Mitty, som stadig dagdrømmer om et liv der han er en helt og eventyrer. Realiteten er at han arbeider i fotoavdelingen til magasinet Life, og det nærmeste han kommer eventyr er bildene han har ansvaret for.

I løpet av en kort periode skjer tre ting som gjør at Walters liv forandres. 1. Cheryl Melhoff begynner å arbeide i Life. 2. Magasinet skal flyttes over på nett, og siste papirutgave nærmer seg. 3. Negativet som skal brukes som Lifes siste forsidebilde forsvinner. Dette er de tre trådene som trekker Walter ut av hans monotone tilværelse. Problemet er at ingen av disse tre historiene noen gang bærer på noen virkelig risiko. Med en gang de er etablert skjønner vi hvordan hver og en av dem kommer til å ende, og dermed forsvinner spenningselementet fort ut. I tillegg sliter filmen litt med å finne ut hva den ønsker å være. Er den en komedie? En dramafilm? En eventyrfilm? Det er ikke helt godt å si, for det er elementer av alle tre her, men de flettes aldri godt nok sammen til at det skaper en helhet.

Det er riktignok gode aspekter her også. Ben Stiller gjør en god rolletolkning som Walter Mitty, en karakter som er milevis fra hans ikoniske Derek Zoolander. Kinematografien er stort sett fantastisk, og det er drøssevis med imponerende tagninger og nydelige bilder. De fleste lokasjonene er utnyttet til det fulle, selv om de visuelle effektene ikke alltid sitter som de skal. All den tid filmen er forutsigbar, treffer allikevel avlutningen svært godt, og så stiger man ut av kinosalen med en god følelse tross alt.

The Secret Life of Walter Mitty blir rett og slett aldri noen Stiller-triumf, verken når det gjelder regi eller skuespill. Traileren så ut til å love et mesterverk, men det visuelle er det eneste som er i nærheten av så god kvalitet.

Relaterte innlegg