Meny Lukk

Lærerik dinosaurvandring

Walking with Dinosaurs 3D – Regi: Barry Cook &  Neil Nightingale – Animal Logic / BBC Earth / BBC Worldwide / Evergreen Films / Reliance Big Entertainment – 1 t. 27 min.

pachy-gorgo_medium 

Walking with Dinosaurs 3D tar oss med til forhistorien, lenge før mennesker fantes. Som tittelen antyder er det tiden da dinosaurene vandret jorden, og i denne filmen får vi vandre med dem. Fortellingen følger hovedsakelig den lille dinosauren Patchi (Justin Long), som prøver å finne sin plass i verden selv om han er den minste i familien. Sammen med vennene sine begir han seg ufrivillig ut på eventyr, etter at de ved et uhell skilles fra flokken sin.

Walking with Dinosaurs 3D byr på oppslukende opplevelser, og er visuelt vakker å se på, men fortellingen vi får servert her har vi hørt hundre ganger før, og bortsett fra utmerket presentasjon av 3D-teknologi, og noen lærerike innsikter på dinosaurenes verden, har filmen lite annet å vise frem. Filmens målgruppe er unge barn, så for det yngre publikum passer filmens oppsett og valg nokså bra.

Filmen har noen stillbilder med tekster av de forskjellige dinosaurene vi blir introdusert for gjennom fortellingen, og stopper opp i ny og ne med en kort forklaring av hva dyret er, og hva det spiser. Ved jevne mellomrom får vi nye kunnskapsinnslag fra fuglen Alex (John Leguizamo). Dette er tilgivelig og ødelegger ikke den oppslukende effekten filmen forsøker å oppnå, og vi lærer mye vi kanskje ikke visste i fra før. Ingenting blir tvunget inn med teskje.

Det er forskjellige moraler og temaer å hente fra Walking with Dinosaurs 3D. Det er greit å være annerledes. Selv om man er liten kan man være stor på andre måter. Vennskap og samarbeid. Blandet med litt frisk humor, og spennende øyeblikk som kanskje kan virke litt skumle for de aller minste. Bruken av musikken er lekent, men passer godt til innholdet. De som forventer et mesterverk, og har generelt høye krav til filmer, vil bli skuffet av Walking with Dinosaurs 3D, men fra et barns perspektiv vil det nok være et helt motsatt inntrykk.

Filmen har det meste man forventer av en kinofilm for barn og familier. Ta med de minste og se denne på kino om dere vil kose dere med lett underholdning og dinosaurer i jula. Den gir kanskje ikke julestemning, men kanskje den klarer å lure fram et lite smil eller latter, med litt kunnskap på siden.

Relaterte innlegg