Meny Lukk

16. England – The Nine Lives of Tomas Katz

Fra våre naboer i England kommer denne eksperimentelle lavbudsjettfilmen fra år 2000. Blant alle gode filmer England har kommet ut med, som Monty Python, Wallace and Grommit, og Den Tredje Mann, for bare å nevne noen, blir det vanskelig å velge. Derfor har jeg gravitert mot lavbudsjetts-film for å finne fram denne uslepne diamanaten. Mange eksperimentelle filmer kan være en byrde å komme seg gjennom, men det er ikke tilfellet med Tomas Katz. Jeg har helt ærlig ingen anelse om hva intensjonen til filmen er, hvis den engang har mål eller mening. Selv uten en klar intensjon klarer den å være vittig, leken og mest av alt; underholdende. Noen øyeblikk sitter godt igjen i minnet, men på en positiv måte.

Plottet følger vår mann Tomas Katz (eller er han det?). Katz er en person som ingen vet hvor kom fra. Det som er spesielt med han, er at han kan ta over andre menneskers kropper og at han prøver å lede menneskeheten gjennom en dommedag. Premisset, handlingen og egentlig ALT ved filmen er helt absurd. En film som må ses flere ganger for å plukke up på det overordnede poenget, hvis det ligger noe der i det hele tatt. Filmen er ‘all over the place’. Det er bare tull overalt, men på den mest underholdende måten mulig.

Det er en utfordring å beskrive nøyaktig hva denne filmen er, eller hva som skjer, men uansett, en film som kan anbefales på det sterkeste hvis du søker en film du aldri hadde hørt om ellers. Følelsen jeg satt igjen med etter å ha sett filmen for første gang var den av sjokk. Det tok tid å prosessere filmen, men herregud for en utrolig god film.

Relaterte innlegg