Meny Lukk

20. Mexico – Elskede Kjøtere

Reisen rundt jorda på søken etter spennende filmer fortsetter med innslag nummer tyve fra Mexico. Jeg har sett Amores Perros eller Elskede kjøtere som er debutfilmen til Alejandro González Iñárritu fra 2000. I filmen blir vi kasta inn i Mexico Citys gater hvor vi følger tre historier fra ulike sosiale lag. Iñárritu som er fra byen selv vil i denne thrilleren tydelig få frem byens pulserende tilværelse.

Gjennom filmen hopper vi mellom historiene samt fram og tilbake i tid. De tre historiene med sine aktører har både direkte og indirekte kontakt med hverandre som gir handlingen spenning. Man sitter stadig og venter på at partene skal møtes, samtidig som det ikke er åpenbart før langt uti filmen hvilke konsekvenser de kommer til å ha for hverandre.

Selv om dette kanskje ikke er filmen man først forbinder med Iñárritu er den absolutt en god representant for Mexicansk film. Måten den er både filmet og klippet på gjør det enkelt å leve seg inn i den travle hovedstaden. Det er heller ikke vanskelig å henge med i handlinga. Selv om vi følger historiene til tre vidt forskjellige sosiale lag er likhetene deres fortsatt åpenbare. Blant annet komplekse kjærlighetsproblemer og tilknytninga deres til hunder. Dette gir et bilde av det store spriket i samfunnet mellom klasser, samtidig som man får en følelse av at de er nærmere enn man skulle tro.

Jeg valgte denne fordi den skulle gi et bilde av samfunnet i Mexico City, og det gjorde den på meget interessant vis. Måten historiene blir vevd inn i hverandre gir deg stadig spørsmål og antagelser. Er du en Iñárritu-fan eller bare ser etter en interessant film er dette absolutt et godt alternativ.

Amores perros - Regi: Alejandro González Iñárritu. Manus: 
Guillermo Arriaga Jordan. Med: Emilio Echevarría, Gael García Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero, Vanessa Bauche, Jorge Salinas, Marco Pérez, Rodrigo Murray, Humberto Busto, Gerardo Campbell, Rosa María Bianchi, Dunia Saldívar, Adriana Barraza, José Sefami. Land: Mexico. År: 2000

Relaterte innlegg