Meny Lukk

“Air” – En luftig Jordan fortelling


“Air” er en biografisk, drama-komedie, der vi følger basketballavdelingen til sportsgiganten Nike, som har et oppdrag om å kapre Michael Jordan sin signatur, om å bruke deres egne basketballsko og utvikle den verdenskjente Air Jordan kolleksjonen.

Året er 1984, og Sonny Vaccaro (Matt Damon) er på jakt etter de neste “store” basketballspillerne som ønsker å representere Nike sin basketball satsning ved å bruke deres basketballsko. Men for Sonny og resten av Nike, så står to svære hindringer i veien for dem, Adidas og Converse. Markedsføringssjefen for basketballavdelingen Rob Strasser (Jason Bateman) mener at de bør ha fokus på middelmådige unge spillere fra sommerens NBA-draft siden det er de spillerne Adidas og Converse ikke prioriterer. Sonny er uenig, og bestemmer seg for å gå all-in på den unge rookien, Michael Jordan.

Regissøren av filmen, Ben Affleck er ikke redd for å vise at fortelling tar sted på 80-tallet. Reklamer og kjente merkevarer er til tider nestet kastet i fjeset på seeren som en slags overgang mellom scener, men også all musikken som er spilt av underveis er kjente “bangers” fra 1984. Historien er god, med interessante karakterer spilt av en god gjeng med talentfulle skuespillere som inkluderer Viola Davis og regissør Ben Affleck. Kjemien blant alle er tipp topp og man kan se at alle har en såkalt “good time” på jobb.

Til tross for de gode opptredende av skuespillerne og en bra utført regi jobb av Affleck, så er ikke filmen perfekt. Ved noen få tilfeller så kan dialogen eller scenen ende på en litt for komisk måte, og når rulleteksten begynner å gå så kan man få en følelse hvor man ikke er helt mett, at det var noe som manglet for å gjøre historien komplett. Utenom det så er det ikke så mye annet å pirke på eller syte over.

“Air” er igjen, en godt utført jobb av Affleck & co som viser hvor desperate Nike var etter å få Michael Jordan med på sitt lag. Filmen er lett og luftig, med en hel haug av gode skuespillerprestasjoner fra noen av Hollywoods A-lister, men som manglet litt dessert for at man skal bli mett og tilfredsstilt av det man blir servert. Ellers så er “Air” rett og slett en god filmopplevelse, om det skulle være i kinosalen eller i sofaen foran TVen.

"Air" regissert av Ben Affleck. Med: Matt Damon, Ben Affleck, Jason Bateman, Chris Messina, Chris Tucker  og Viola Davis. Spilletid: 1 time og 50 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 9 år. På kino: 5. april. 

Relaterte innlegg