Meny Lukk

“Anyone but you” – Kjemi til å ta og føle på

Preget av overfladisk og veldig “hvit” komfort; julens store romantiske komedie er verdt å se for å føle seg som femte hjulet på vogna rundt den magnetiske kjemien de to hovedrollefigurene så godt utstråler.

Etter et tilfeldig sammentreff i en kaffebar møter klumsete jusstudent Bea (Sydney Sweeney), den stolte ungkaren Ben (Glenn Powell). De nyter et elektrisk og romantisk døgn sammen før en misforståelse får blodet til å bruse i begge to. Når de blir gjenforent i anledning et bryllup i Australia, inngår de en avtale om å late som om de er et par for å ikke ødelegge den høytidelige dagen med sitt lidenskapelige hat for hverandre.

Det er omtrent umulig å tilføye noe nytt som utgir en annerledes opplevelse av denne typen film, men for det den er, er den absolutt mulig å nyte. Regissør Will Gluck, også kjent for Easy A (2010) og Friends with benefits (2011), har plukket ut to unge og attraktive “up and coming” stjerneskudd, som mildt sagt bærer hele denne filmen, og dens klisjé manus, på ryggen. Som en moderne gjenfortelling av Shakespeare-drama, spres den ut litt tynt, men det er ikke på grunn av den fullstendig tilstedeværende kjemien mellom Powell og Sweeney. Enten er de begge svært profesjonelle og engasjerte i jobben sin, eller så har de genuin kjærlighet for hverandre som oversettes til lerretet.

Banebrytende og nyskapende er derimot ikke ord som er reservert for Anyone but you. Manuset er til tider veldig kleint, og de altfor tydelig iscenesatte situasjonene de havner i er innlysende og nesten monotont skrevet. Det er noen forsøk på litt drøy moro, som fungerer i et kortere tidsrom enn det foregår. Likevel er skuespillerne hakket smartere i deres tolkning av manuset enn andre kanskje ville vært, og vi blir møtt med velkommen ironi til tider. Hovedpremisset, å late som om man liker hverandre, kunne publikum klart seg foruten. Bea og Ben kunne heller blitt mer utbroderte, dette gjelder også de andre “truslene” de møter på. Det føles riktig at fokuset i filmen lå på forholdet deres og ikke på å være en irriterende situasjonskomedie, selv om det selvfølgelig var litt trykking på de rette knappene her også.

Vi har castingagentene for denne filmen å takke for at dette uhyre gjenkjennelige premisset er noe annet enn bare hakk i plata. Denne spesifikke kombinasjonen av Powell og Sweeney, sammen med en ganske dyktig skuespillergjeng, blir denne romantiske filmen også en komedie verdt å få med seg i romjula.

"Anyone but you" regissert av Will Gluck. Med: Sydney Sweeney, Glenn Powell, Alexandra Shipp, Hadley Robinson og GaTa . Spilletid: 1 time og 33 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. På kino: 25. desember.

Relaterte innlegg