Meny Lukk

“Asterix: trylledrikkens hemmelighet” – Sjarmerende og god barnefilm

[usr 3.5]

Gallerne Asterix og Obelix er tilbake i denne sjarmerende barnefilmen. Denne gangen må de hjelpe landsbyens trollmann Miraculix med å finne en arvtager som er verdig å lære seg oppskriften til den utrolige styrkedrikken som beskytter befolkningen i landsbyen.

Den store trollmannen Miraculix har falt ned fra et tre og vrikket ankelen i skogen. Slik innser han at det er på tide å lete etter en arvtaker som kan lære seg oppskriften til Gallernes styrkedrikk. Fra et råd av trollmenn inne i en mørk skog får Miraculix en gryte med lapper av mulige kandidater som kan ta på seg denne viktige oppgaven. Derfra reiser han over land og strand for å se hva disse trollmenn-lærlingene er gode for. Å finne en verdig arvtaker skal vise seg å være vanskeligere enn heltene våre først har forutsett, ettersom ingen av de unge trollmannskandidatene ser ut til å ha noe som helst talent innenfor magi. Samtidig prøver den slemme og mørkkledde trollmannen Sulfurix å lure til seg oppskriften på trylledrikken ved alle måter han kan.

Asterix: trylledrikkens hemmelighet er den andre digitalanimerte tegnefilmen i det franske Asterix og Obelix-universet, som nå er 60 år gammelt. Filmen er et sterkt bevis på at disse historiene holder seg godt da den er morsom og underholdende med et livlig og stødig plott. Det er mye som skjer i filmen og selv om det er enkelte elementer som jeg savner en oppklaring på, er det meste gjennomført og godt skrevet.

Dette er som sagt den andre digital-animerte Asterix filmen (den første Asterix: Byplanleggeren i 2014) og animasjonen i denne filmen er utrolig fargerik og pen å se på. Animasjonsstilen bringer de kjære tegnefigurene til liv på en moderne måte som også utfyller den gamle tegneseriestilen utrolig bra. Det er kanskje ikke like detaljrik som store dyre amerikanske animasjonsfilmer, men kvaliteten er absolutt ikke noe å klage på.

Det er ikke veldig mye revolusjonerende bra med Asterix: trylledrikkens hemmelighet, og de kjente enkle barnekonvensjonene er lett å kjenne igjen. Likevel er dette et godt stykke håndverk av en film som er både underholdende og sjarmerende på samme tid. Man går virkelig ikke for langt ved å si at dette er en film som foreldre kan kose seg nesten like mye i kinosalen med som de små kan.

https://www.youtube.com/watch?v=H7S_MDG0RLg

Asterix: Trylledrikkens hememlighet – skrevet og regissert av Alexandre Astier og Louis Clichy; norske stemmer; Anders Hatlo, Harald Mæle, Espen Sandvik, Nils Ole Oftebro, Scott Maurstad . Spilletid: 1t 25m. Land: Frankrike. Premiere: 12.04.19. Aldersgrense: 6 år

 

Relaterte innlegg