Meny Lukk

“Bodies Bodies Bodies”- Skrekksesongens første storm


Hyttetur med familie og venner er noe mange av oss setter høyt. Kos rundt peisen, bærplukking og en kopp med noe godt bringer frem minner og gode opplevelser. Alt dette blir ofte raskt glemt når brettspillene og kortene blir dratt frem fra skuffen. Venner blir til fiender, storebroren du en gang såg opp til er nå en idiot og bestefar må nå sove på annekset fordi han stjal fra sidemannen i monopol. Selv om spillene på hytta virker som liv og død er de heldigvis ikke det, men hva om de faktisk var liv og død?

Bodies Bodies Bodies” følger Bee (Maria Bakalova) som blir med sin kjæreste Sophie (Amandla Stenberg) på en orkanfest med noen av Sophies venner. Festen har allerede startet før paret kom og det er tydelig at stemningen blant noen i gjengen er litt amper. Til tross for dette går festen videre og nå blir store mengder med både alkohol og stoff konsumert. Etterhvert blir det foreslått at gjengen skal spille et spill de kaller for Bodies Bodies Bodies. Kvelden tar en enorm vending når en av deltakerne blir funnet med kuttet strupe. Uten kontakt med omverden er nå opp til resten å finne ut hvem som er morderen i gjengen.

Jeg må innrømme at Bodies Bodies Bodies er en film som gir meg enormt blandede følelser. Filmen har noen veldig gode punkter og den har noen punkter som jeg vil beskrive som ganske svake. En av de punktene som virkelig imponerer med denne filmen er det geniale regiet av Halina Reijn. Halina gjør virkelig en stor jobb for å sørge for at Bodies Bodies Bodies ikke skal føles ut som en generisk skrekkfilm. Den er veldig spennende og den trenger ikke en haug med kjedelige jumpscares for å være skummel. De få jumscarene er velplassert og smarte. Filmen bruker en trang cinematography og en variert kutt til å sette en intens stemning. En stemning som er parert med god musikk og en kombinasjon av mørket og neonlys. Dette er virkelig en teknisk sterk skrekkfilm.

Filmen har også veldig godt skuespill. Castingsjefen for filmen har her satt i sammen en rollebesetning som passer bra inn i settingen og som sammen har en veldig god kjemi. De to beste prestasjonene mener jeg kommer fra Amandla Stenberg og Pete Davidson. Amandla tar veldig mye oppmerksomhet i mange scener og hun utnytter denne oppmerksomheten bra. Hun er morsom og varm i starten på filmen samtidig som hun spiller sterkt i skrekk delen av filmen. Pete Davidson er igjen veldig morsom og han bruker humor til å gjøre det som kunne vert ordinære scener til å løfte dem. I denne filmen leker han og det er gøy å se på.

Bodies Bodies Bodies er en veldig teknisk god film, men på det narrative mister den meg. Den har et manus som etter min mening tar noen veldig dårlige valg. Manuset spiller ofte frem karakterene som veldig dumme i ulike scener for å spille historien videre, noe som blir veldig enkle løsninger. Det er lett å tenke at dette er bagateller, og kanskje er det nettopp det, men det største problemet mitt med filmen er ikke en bagatell. Slutten av Bodies Bodies Bodies er i min mening svak og den spiller igjen på enkle løsninger. Dette gir filmen en konklusjon som i mitt hodet er veldig lite tilfredstillende og det er derfor filmen deler meg veldig.

Bodies Bodies Bodies er en underholdende og teknisk god film med et veldig svakt manus, og det er nettopp dette som stopper den i å føles som en veldig bra film. heldigvis så tar ikke manuset vekk alt fra filmen, den er fortsatt veldig underholdende. Filmen kommer nokk til å gjøre det bra på kino og mange vil nokk like den godt, men jeg tror ikke at Bodies Bodies Bodies vil bli en skrekkfilm som vil bli husket i lang tid etterpå.

Bodies Bodies Bodies regissert av Halina Reijn. Spilletid: 1 time og 35 minutter. Skuespillere: Maria Bakalova, Amandla Stenberg, Pete Davidson, Rachel Sennott. Aldersgrense: 15år

Relaterte innlegg