Meny Lukk

«Boy Kills World» – Blodig action


Dette er ikke en film for de som ikke takler slåssing og blod. Boy, en døv-stum gutt, er ute etter å hevne familien sin som ble drept av syndikat familien Van Der Koy. Hans eneste minne er et video-spill stemme og søstera Mina som hjemsøker han som et spøkelse.

«Boy Kills World» er en sterk regidebut for Mortiz Mohr. Filmen er fylt med stjerner som Bill Skarsgård i hovedrollen, Michelle Dockery, Brett Gelman og Famke Janssen som antagonister i familien Van Der Koy, og H. Jon Benjamin med som Boys indre stemme.  De gir alle gode prestasjoner gjennom hele filmen, men for Bill Skarsgård blir det litt ødelagt da hans indre stemme fortelle seeren hver minste detalj Boy gjør og tenker, og dermed ikke lar skuespillet gjøre jobben.

Filmen har en særegenhet med kamerabruket som kan minne om et dataspill. Dette ser man spesielt i de største kampscenene. Med klassiske treningsmontager som viser Boy sin utvikling klarer Mohr å bygge opp plottet på en god måte. En film om å hevne sin familie er ingen original ide, men med uventede plot-twister gir det en følelse av originalitet.

Dessverre er det til tider vanskelig å skjønne både som seere og for hvoedkarakteren hva de andre karakterene sier. Det kan være at dette var poenget til Mohr at vi som seere skulle se ting i fra Boy sitt perspektiv som døv-stum, men det ser ut som det i mange tilfeller ble glemt at Boy da faktisk ikke kan høre eller snakke. Det blir bare brukt som en komisk effekt med at Boy kan lese lepper, men sliter hvis de har en annen aksent en nord-amerikansk. Andre filmer som har handlet om mennesker som er døve eller stumme, f.eks. «A Quiet Place», har det blitt tatt i bruk som en del av den narrative fremgangen, noe jeg skulle ønske ble gjort her også.

Det skal ikke stå på mangel av actionfylte kampscener i «Boy Kills World». Slagene ser brutale ut og det blir brukt kreative og morsomme måter for å gjøre det ekstra spennende. Men det må advares mot en del blodsprut og løse kroppsdeler! For en action-fan er dette en morsom og spennende film, men om du derimot ikke skulle like det, anbefales det å kanskje se noe annet. Det kan til tider bli litt vel mye og overdrevent brukt av vold, noe som gjør at det kan oppleves som kjedelig i lengden.

«Boy Kills World» er en film som gir høy underholdningsverdi for det rette publikummet. Morsom og til tider litt i overkant ekkel, men med en overraskende plottwist. Om du er fan av Tarantino-filmers overdrevne bruk av vold og blod, er dette filmen for deg.

"Boy Kills World" regissert av Mortiz Mohr. Med: Bill Skarsgård, Jessica Rothe, Michelle Dockery, Brett Gelman, H. Jon Benjamin, Yayan Ruhian og Andrew Koji. Spilletid: 1 timer og 55 minutter. Land: USA, Tyskalnd og Sør-Afrika. Aldersgrense: 15 år. På kino 3. mai.

Relaterte innlegg