Meny Lukk

“Bros” – Satirisk skeiv rom-com


I “Bros” følger vi Billy Eichner sin karakter Bobby som uventet møter Aaron på en nattklubb i en glamorøse utgave New York, der de sakte men sikkert bygger et forhold og møter problemer underveis.

I dagens New York så holder Bobby til. Han holder på med en skeiv podkast, han er en skribent og er nylig blitt formann for et LGBTQ+ museum som snart skal åpne dørene. Bobby er sta og liker å forholde seg til korte hook-ups fra Grindr og one night stands fra nattklubber. Men en kveld når Bobby selvsagt er på en nattklubb får han øyekontakt med den veltrente Aaron.

Aaron er en utdannet advokat som jobber med å hjelpe mennesker med sine testamenter, han er godt synlig glad i å bruke en del tid på treningsstudio. Bobby og Aaron danner et forhold og filmen utforsker hvordan disse to mennene er sammen.

Denne filmen følger selvfølgelig oppskriften på de typiske romantiske komediene, men det er noe ferskt med Bros som gjør likenes. Den har mye god humor, god satire, kjemien er god mellom karakterene og noen kan rett og slett relatere seg til deler av historien. Men det Bros gjør best er hvor ambisiøs og modig den er. Den tør å vise intime sider ved en romansen mellom to menn, noe som aldri har blitt gjort før av en stor-studio film. Dialogen i filmen er grov og gøy, med en hel haug av amerikanske referanser vi nordmenn ikke har helt greie på.

Bros er en av de bedre rom-com filmene som har kommet de siste årene. God humor, god kjemi og de modige valgene om å vise mer intime og grove scener er positivt, men det som trekker den ned er at den følger de vanlige trekkene i en typisk rom-com. Også litt mer ikke-amerikansk relevante temaer hadde trukket den litt opp for min del. Men alt i alt så er Bros en god, satirisk rom-com som er verdt å få med seg hvis man ønsker å dra på kino for å ha det gøy.

Bros . Regi: Nicholas Stoller. Med: Billy Eichner, Luke MacFarlane, Jim Rash og Monica Raymund. Land: USA. Aldersgrense: 12 år. Spilletid: 1t 55 min. På kino: 28. oktober 2022.

Relaterte innlegg