Meny Lukk

“Cobweb” – Skuffende skrekkfilmdebut


Gresskar, edderkopper, forsvinninger og mystiske skapninger. Alt er duket for en Halloween-film full av høststemning, skrekk og gru, så hvorfor blir denne filmen så bånn i bøtta til slutt?

Lille Peter (Woody Norman) har begynt å høre merkelige lyder inne i soveromsveggen sin, som om noen snakker med han. Foreldrene til Peter (Lizzy Caplan og Anthony Starr) ser seg nødt til å fortelle ham om en forsvinning som skjedde i nabolaget deres for noen år siden rundt Halloween, og blir urolige av hans ville fantasi. Når det nærmer seg denne egentlig familievennlige merkedagen, blir Peters omstendigheter mer og mer uhyggelige, og han begynner å få inntrykk av at foreldrene har skjult mer fra han enn bare forsvinningen…

Det er mye å plukke fra hverandre i Cobweb, og det går på filmens bekostning. Man hopper rett inn i handlingen som kunne vært moro, men her gjør det at det er umulig å bry seg noe særlig, og det er også ganske forvirrende. Alt skriker også klassisk skrekkfilm, men ikke på noen morsom nostalgisk måte, heller en oppskrift som har blitt fulgt. Filmen er badet i et konstant oransj og turkis komplementærhelvete, som om noen fortalte regissøren at det gjør alt spennende å se på, men det ser heller veldig billig ut.

Skuespillet er heller ingenting å skryte av, utenom prestasjonen til Norman. Man kan spørre seg om dette skyldes det unaturlige manuset eller ferske Samuel Bodin sin regi, men alt fremstår krampaktig og forutsigbart. Diskursen går i mange forskjellige retninger som er pompøse og konstruerte uten noe form for forklaring. Skrekkdelen av det hele består av masse “jumpscares” som også gjør at man blir sliten etter det som føles som en time for lang film. Jeg kan også elske en ambivalent antagonist men det er ikke nok nyanser i filmen til at dette fungerer.

Det kan bli sagt mye ille om denne filmen, men det verste er at den gir falske forhåpninger omkring en halvtime inn i filmen. En fryktinngytende marerittsekvens gjorde at jeg tenkte at filmen kom til å hente seg kraftig inn etter hvert, men det gjorde den altså ikke i det hele tatt, som er det verste som kan skje i en skrekkfilm for min del.

Dette er ikke en skrekkfilm jeg vil anbefale å dra å se på kino, og kanskje heller ikke streame den senere en gang. Jeg fikk opp håpet underveis, men Cobweb ble dessverre en eneste stor skuffelse.

Cobweb regissert av Samuel Bodin. Spilletid: 1 time og 29 minutter. Skuespillere: Lizzy Caplan, Anthony Starr, Woody Norman, Cleopatra Coleman. Premiere fredag 25. august. Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg