Meny Lukk

“Dumb Money” – Tam og uinteressant


Dette er basert på en sann historie, en David mot Goliat fortelling. Nærmere sagt GameStop short squeeze hendelsen i tidlig 2021, hvor vanlige unge mennesker valgte å “kuppe” Wall Street, som endte med at enkelte hedgefond led av store økonomiske tap fordi de satset på at aksjene eventuelt skulle falle, noe som ikke skjedde.

Keith Gill (Paul Dano) liker aksjer og har valgt å investere en stor sum med dollar i GameStop-aksjer. I tillegg så har han startet å live-streame på YouTube under navnet, Roaring Kitty og regelmessig publisere sine meninger om GameStop-aksjene på en Reddit side. Oppmerksomhet får han etterhvert, og flere begynner å henge seg på og kjøpe aksjer, som Keith Gill gjør. Dette fanger også interessen til en rekke store investorer.

Filmens premiss virker fascinerende og interessant, men det eneste interessante med filmen er Paul Dano og hans karakter Keith Gill. Dano gjør en fin figur som Gill, med uendelige katte t-skjorter og et rødt karate pannebånd. Resten av rollebesetningen, fortelling og manuset er ganske tamt og uinteressant. “Dumb Money” har en relativt god rollebesetning med kjente fjes som Seth Rogen, Nick Offerman, Sebastian Stan, Pete Davidson og America Ferrera. Gode skuespillere som gjør en helt middels jobb i sine roller der man kan forvente bedre prestasjoner, men også manuset hjelper ikke noen av dem heller.

Muligens så er det regien til regissør Craig Gillespie og filmens manus som gjør at alle karakterene, utenom Gill føles enkel og ensformig. Dette kontribuerer til at man ikke får noen slags forhold til noen av dem og at noen få bare er irriterende under hele filmen. Regissør Gillespie har tidligere stått bak “I, Tonya” og “Lars and the Real Girl“, men denne gangen så er resultatet ganske så skuffende.

Dumb Money” vil antageligvis slå til hos de som vil se en underdog historie eller hos de som er aktive aksjekjøpere og selgere. Men filmen mister fort grepet hos meg på grunn av den uinteressante sammensatte historien, manuset, regien og de utallige karakterene man må ha kontroll over.

"Dumb Money" regissert av Craig Gillespie. Med: Paul Dano, Pete Davidson, Seth Rogen, Nick Offerman, America Ferrera og Shailene Woodley. Spilletid: 1 time og 44 minutter. Land: USA. Aldergrense: Tillatt for alle. På kino: 22. september.

Relaterte innlegg