Meny Lukk

Elskeren, Eselet og meg – En tur med mye hestekrefter


Filmen om forholdet mellom selvsentrerte Antoinette og eselet Patrick er årets mest usannsynlige feelgood historie.

Når ferieplanene mellom Antoinette (Laure Calamy – Sibyl) og hennes hemmelige elsker Vladimir (Benjamin Lavernhe – Curiosa, The French Dispatch) blir kansellert, bestemmer hun seg for å følge familien hans, i håp om å vinne ham over. Hun reiser på skogstur gjennom Cèvennes Nasjonalpark, i håp om å finne dem. Men på grunn av miskommunikasjon er det ikke Vladimir som venter på henne ved startstreken, men eselet Patrick.

Det er umulig å diskutere denne bisarre roadtrip comedien uten å diskutere filmens beste skuespiller. Eselet Patrick er en fryd å se på. Han er en godhjertet gutt som står for halvparten av filmens humor, og hele filmens sjarm. Forholdet mellom eselet og hovedkarakteren er hjertevarmende, og når begge er på skjermen er filmen på sitt beste. Dessverre er ikke Antoinette like praktfull når hun er alene, og hennes nød for rampelyset blir gradvis mer irriterende utover filmen.

En sjelden gang i året kan publikum sitte seg foran skjermen for å se en helt middelmådig film, der det er utenkelig at noen ikke likte opplevelsen. Utenom Patrick har filmen ingen andre aspekter som løfter den fra å være “helt grei”. Men kjærligheten som ble lagt inn i denne tullete filmen er unektelig. Det er åpenbart at alle på settet hadde det gøy, og denne gleden smitter over på seerne. 

Elskeren, Eselet og Meg er en sjarmerende liten spillefilm fra Frankrike. Filmen garanterer en tilfredsstillende mengde humoristiske situasjoner. Den viser også fram den franske naturen på vakkert vis. En koselig film, men ikke en som du trenger å aktivt oppsøke.

Elskeren, Eselet og Meg - Regi av Caroline Vignal. Spilletid: 1t 37m. Land: Frankerike. Norgespremiere: 26.02.2021 Med: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe. Aldersgrense: Tillat for alle. 

Relaterte innlegg