Meny Lukk

“Ennio: The Maestro” – Et rørende og inspirerende møte med mesteren


Hver dag ser vi folk som er god til noe, de kryr rundt oss. Av og til ser vi folk med talent. Disse er ikke like vanlig kanskje men de dukker opp her og der. Noen sjeldne ganger møter vi noen som er utrolig, vi ser dem på skjermen, vi lytter til dem på radioen, men hvor ofte ser man noen som er best? Ikke bare best her og nå, ikke bare best en gang for 30 år siden, men den beste gjennom tidene. Jeg har nå møtt noen som er best, skal jeg introdusere deg?

Ennio: The Maestro er en dokumentar som dekker livet og karrieren til en av tidenes største filmkomponister. Italienske Ennio Morricone har gjennom en lang karriere på virket film musikk verden over med hans innovative metoder og hans enorme talent. I Ennio: The Maestro får vi intervju med mannen selv, vi får intervju med tidligere samarbeidspartnere samt en rekke andre kjente fjes og vi får selvfølgelig en enorm mengde med vakker film musikk og klassiske film klipp. Dokumentaren gir det oss det største innblikket så langt inn i karrieren til Maestro Ennio Morricone.

Selve dokumentaren har en ganske bra struktur. I klassisk dokumentar stil begynner vi fra starten. Her blir Ennios tidlig liv og hans liv på komponist skole dokumentert. I starten er det ikke noe film musikk men den gir meg en liten ide om hvordan Ennio har vert fra tidlig alder. Ettersom filmer utvikler seg videre så kommer de endelig til den viktigste delen av hans karriere, og når den kommer dit så blir den der. Fra tidlig italiensk film, til hans mesterverk med spagettiwestern-filmer og til slutt hans Hollywood karriere. Dokumentaren er kanskje lang, men den dekker absolutt alt.

Filmen er regissert av italienske regissør Giuseppe Tornatore. Tornatore er svert dyktig og han har tidligere samarbeidet med Morricone på legendariske Cinema Paradiso. Tornatore er en dyktig regissør som gir denne filmen en bra flyt og et innblikk som er vinklet fra mange sider. Min favoritt-del er intervjuene med Ennio Morricone selv. Det å se en så stor mann bli rørt av tidligere minner treffer meg og det er her det tydeliggjøres hvor opptatt denne mannen er av musikken. Det er inspirerende og rørene.

Ennio: The Maestro er en film som er laget for alle filmentusiaster. Å få et så stort innblikk inn i karrieren til en så viktig mann er i mine øyne og ører fantastisk. Med denne dokumentaren får man virkelig muligheten til å møte mannen som er best.

"Ennio: The Maestro" Regissert av Giuseppe Tornatore. Spilletid: 2 timer og 36 minutter. Aldersgrense: 25 år.

Relaterte innlegg