Meny Lukk

Flott og realistisk

Kapringen – Regi: Tobias Lindholm – Nordisk Film

Kapringen

Kapringen er en dansk film som omhandler kapringen av lasteskipet MV Rozen, og fortelles fra to forskjellige synsvinkler. På båten følger vi den danske kokken Mikkel og hans interaksjoner med piratene som har tatt kontrollen over skipet. Uten noen form for engelskspråklige kunnskaper har piratene med seg en tolk ved navn Omar, som har fått i oppgave å kreve løsepenger for mannskapet ombord. Her introduseres også den andre synsvinkelen i filmen. Vi møter Peter, direktør for selskapet som eier lasteskipet. Til tross for store advarsler fra en amerikansk ekspert velger Peter selv å ta på seg ansvaret rundt kommunikasjonen med piratene.

Det faktum at Mikkel har kone og barn hjemme i Danmark gir gode muligheter for å skape sterke og gripende scener. Dessverre svikter filmen litt på dette området. De få og relativt korte scenene der direktør Peter har dialog med mannskapets pårørende er ikke så givende som man kanskje kunne ha håpet på. Til tross for dette har filmen flere andre gode og intense øyeblikk. Vi får servert scener hvor det danske mannskapet deler latter og sigaretter med piratene, og selv om både det sanitære og forholdene ombord er usannsynlig horrible sniker et snev av Stockholsyndrom seg over Mikkel. 

Selv om filmen faller litt igjennom på det følelsesmessige er Kapringen fortsatt en spennende, sterk og god film. Dialogen, som stort sett foregår på engelsk, oppleves til tider som litt skral, men dette glemmes fort når spenningen i filmen bygger seg opp.

Kapringen er en intens og god film, men mangler litt på det følelsesmessige.

Relaterte innlegg