Meny Lukk

“Flumlene” – Årets WTF øyeblikk


Fra regissøren av The simpsons movie, kommer årets mest upassende film, tillatt for alle!!

I år 1835 skal de søte små flumlene feire sitt hundreårsjubileum på galapagosøyene. Men når de klumsete søsknene Op (Rachel Bloom – Trolls World Tour)  og Ed (Adam Devine – Neighbors) ødelegger feiringen blir de bannlyst fra “blomsterfestivalen”. Deretter tar filmen et logisk sprang og går naturlig over til at Op og Ed reiser gjennom tiden for å besøke alle de utdødde dyrene i menneskenes tidsalder. 

Det viktigste å vite om Flumlene er at det er en merkelig film. Dette er sementert ved at hovedkarakteren forelsker seg i en dodo fugl, som han får et barn med stort hull i underlivet med. Flumler er marsvin med store hull i sentrum. Skaperne av denne filmen trodde dette var et søtt design, men man ender opp med å bli ekstremt ukomfortabel av flumlenes kropper.

Filmen er aggressivt ikke morsom, og mesteparten av humoren kommer fra vitser som barn trolig ikke vil forstå. For eksempel er det en gjentagende vits at mannlige flumler får et sylinderformet objekt inn i hullet sitt. I en scene sitter til og med en ung gutt fast i hullet på en eldre dame. En av de mest ukomfortable barnefilmene noensinne!!

Filmen ser helt ok ut. De fleste designene er groteske men animasjonskvaliteten er nokså velstående. Men fin animasjon kan ikke redde Flumlene fra være en veldig dårlig film. Dialogen er riktignok søt, der humoren kommer i rim og ordspill, men når Op og Ed lager sin hundrede vits om at de er fiaskoer begynner smilebåndet å vike.

Flumlene er en film som prøver hardt å appellere til hele familien. Et barn kan kanskje se bort fra hvor tilfeldig filmen er, og ha det gøy. Men mamma og pappa vil sitte helt stille, mens de svetter av ukomfortabelhet.

Flumlene - Regissert av David Silverman. Spilletid: 1t 24 min. Land: USA. Norgespremiere: 07.05.2021 Skuespillere: Adam Devine, Rachel Bloom, Zazie Beetz. Aldersgrense: Tillat for Alle.

Relaterte innlegg