Meny Lukk

“Good Luck to You, Leo Grande” – et mesterverk om intimitet


I Good Luck to You, Leo Grande møter vi Nancy Stokes (Emma Thompson), en 55 år gammel kvinne som er på utkikk etter en ny “gnist” i livet. Denne gnisten kommer i form av den unge Leo Grande (Daryl McCormack), som Nancy har hyret for de seksuelle tjenestene han tilbyr. På et hotellrom som hun har bestilt for anledningen, begir de seg ut på en sensuell reise som ender opp med å bli mer intim og personlig enn noen kunne ha sett for seg.

Den oscarvinnende skuespilleren Emma Thompson (Love Actually) gjør en strålende jobb i rollen som Nancy Stokes. Hun klarer på en fremragende måte å få frem den ømheten og usikkerheten karakteren hennes føler på. Daryl McCormack (Peaky Blinders) i rollen som den unge og langt mer erfarne Leo Grande, gjør også en storslagen jobb i denne filmen. Kjemien mellom han og Emma Thompson er nærmest til å ta og føle på og det er en fryd å se hvor effektivt de spiller av hverandre.

I tillegg til det glimrende skuespillet er den naturlige dialogen i Good Luck to You, Leo Grande noe som virkelig får filmen til å skille seg ut. Samtalene Nancy og Leo har med hverandre flyter såpass lett at det nærmest oppleves som at de er to virkelige personer som snakker sammen. I løpet av filmen lærer vi mye om karakterene og hvor kompliserte de egentlig er, og alt dette kommer i form av dialoger uten at det føles som unødig eksposisjon. Her har manusforfatter Katy Brand virkelig gjort en enestående jobb.

Good Luck to You, Leo Grande er simpelthen et mesterstykke av en film. Gjennom god bruk av dialog og glimrende skuespillprestasjoner, har Katy Brand og regissør Sophie Hyde gitt oss en filmopplevelse vi sent vil glemme. Denne filmen kan jeg anbefale på det sterkeste.

"Good Luck to You, Leo Grande" regissert av Sophie Hyde. Med: Emma Thompson, Daryl McCormack og Isabella Laughland. Spilletid: 1 time og 37 minutter. Land: England. Aldersgrense: 12 år. På kino: 26. august.

Relaterte innlegg