Meny Lukk

“Halvdan førr evig” – Kjedelig konsertfilm


“Halvdan førr evig” er en ny norsk dokumentar regissert av Gunnar Sohlberg Hagen. Dokumentaren handler om artisten Halvdan Sivertsen og skildrer hans liv fra barndommen til nå. Filmen gir oss et innblikk i den musikalske karrieren til Halvdan og viser hans oppturer og nedturer – for det meste bare oppturer.

Jeg er vanligvis veldig glad i dokumentarer. For meg er de et innblikk i andres historier og kan både være svært informative og underholdene. I tillegg kan virkemidler som musikk, kamerabruk og klipping få selve opplevelsen av en dokumentar til å være mer innbringende enn selv de beste dramaene som er ute på markedet. Dette er dessverre noe jeg ikke kan si for Halvdan førr evig.

Denne dokumentaren tar for seg livet og karrieren til Halvdan Sivertsen og består for det meste av han som forteller om livet fra han var lærer på Nordkapp til han begynte for alvor å satse på musikk. Filmen er også innom hans humanitære innsats når det kommer til flyktninger og gir oss et kjapt innblikk i hvordan sangen “Sommerfuggel i Vinterland” ble til. Alt dette er informasjon som jeg tenker fans av artisten vil kunne finne informativt og underholdene, men for meg som ikke er kjent med artisten og kun har et vagt minne om noen av sangene hans, var dette rett og slett ganske kjedelig.

Musikken i dokumentaren besto for det meste av sangene til Halvdan og vi fikk se mange av konsertene hans opp igjennom årene. Det kunne nærmest virke som at jeg så på en konsertfilm på grunn av hvor mange ganger dokumentaren stoppet opp for å gi oss 5 minutter med Halvdan som opptrer på scenen. Det visuelle aspektet til filmen var helt grei, dog nokså kjedelig. Dokumentaren kunne til tider rett og slett minne om et tv-innslag på NRK som en har på i bakgrunnen mens man spiller Candy Crush.

Jeg er ikke i tvil om at fans av Halvdan Sivertsen og folk som er oppriktig interessert i artisten vil kunne få noe positivt ut av denne dokumentaren. Jeg er dessverre ikke en av dem.

“Halvdan Førr Evig” er en okay, men ganske kjedelig dokumentar. Hvis du er en fan av artisten, vil du nok like den.

"Halvdan Førr Evig" regissert av Gunnar Sohlberg Hagen. Medvirkende: Halvdan Sivertsen. Spilletid: 1 time og 40 minutter. Aldersgrense: Tillatt for alle. På kino: 27. januar. 

Relaterte innlegg