Meny Lukk

“Honest Thief” – Actionfilm eller actionflopp?

[usr=1.5]

Normalt sett er jeg motivert til å skrive en anmeldelse. Jeg liker å dele mine meninger og spesielt anbefale filmer til venner og familie eller til en tilfeldig leser. Dessverre utgår akkurat dette for filmen Honest Thief. I det handlingen i filmen utspiller seg har jeg allerede falt av lasset. I media blir han kalt «In-and-Out Bandit», han kaller seg selv «Tom Carter» og vi kjenner han som 68 år gamle Liam Neeson.

Tom Carter (Liam Neeson) er en krigsveteran med et talent innen eksplosiver. Etter tiden hans som minerydder i militæret plukket han opp en merksnodig hobby som bankraner. Dette gjør han i 9 år før han tilfeldigvis møter på en dame ved navn Annie (Kate Walsh) som han forelsker seg i. Siden han har funnet kjærligheten bestemmer han seg for å starte et nytt liv uten løgner, og vil da overgi seg til FBI. Dessverre for Tom så får han tildelt to veldig korrupte agenter som bare tenker på seg selv. Det ene leder til det andre og plutselig er ikke Tom bare den største bankraneren i USA, men ifølge FBI, også en morder.

Honest Thief er en så klassisk actionfilm som man får det. Den er stappfull av tøffe biljakter, skyte- og kampscener og klisjeer. Man skulle trudd at den imponerte, men den faller sammen på grunn av logiske brister. Det er så mange ting i denne filmen som ikke gir mening. Ta for eksempel scenen hvor Tom plukker opp telefonen for å ringe en av sjefsdetektivene i FBI. på den andre enden av telefonen er en gammel, rutinert agent som absolutt ikke tar han seriøst. Grunnen er at de får inn 10-15 stykk hver dag som utgir seg for å være «The In-and-Out Bandit». Dette er ifølge filmen et helt år etter det siste ranet og de får fortsatt 10-15 anrop hver dag? Dette var den første logiske bristen og langt fra den siste.

Samtidig som nye brister introduserte seg fra alle kanter var det én ting som gnagde seg inn i skolten min gjennom filmen. Hvorfor er FBI fremstilt som så fryktelige uprofesjonelle? Filmen hadde gitt så mye mer mening hvis «slemmingene» hadde vært korrupte politimenn fra de lokale styrkene i Boston, men nei, de måtte være fra USAs øverste sikkerhetsetat.

Dette er den absolutt kjedeligste actionfilmen jeg har sett. Det er ikke noe galt med kameraarbeidet eller lyden, men det er heller ikke noe å skryte av. Det er heller ikke noen spesielle prestasjoner blant skuespillerne heller. Den eneste karakteren som jeg la spesielt merke til og som jeg likte godt var en søt hund. Den dukket opp titt og ofte uten å ha noen ting med handlinga å gjøre, men den ga meg i hvert fall et smil.

Honest Thief - Regi av Mark Williams med;Liam Neeson, Kate Walsh, Jeffrey Wright, Jai Courtney. Spilletid:1t 39min. Land: USA. Premiere: 30.10.2020 Aldersgrense: 15 år

Relaterte innlegg