Meny Lukk

“Mamma mø finner hjem” – En uventet liten perle


Det er atter en dag og atter et eventyr å dra på med Mamma mø og Kråka. Denne gangen har de funnet en ny venn i skogen, den veldig interessante trekkfuglen, Storken. Hun vet ikke hva et hjem er, og dette må Mamma mø og Kråka gjøre noe med. Etter hvert som Storken og Mamma mø blir bedre venner, føler Kråka seg utelatt og forsøker å drive Storken vekk. Hvordan skal dette gå?

Christian Ryltenius og Tomas Tivemark har regissert dette eventyret, og de er begge kjente med det å brette ut et barneunivers. Tivemark har skrevet flere bøker om den kjente figuren «Bamse», og Ryltenius har filmatisert flere av dem. I Mamma mø finner hjem, hengir de seg til det originale materialet og alt er slik det skal.

Denne filmen er en liten overraskelse for de som er skeptiske til barnefilmer. Filmene om Mamma Mø har alltid sjarmerende og vakker animasjon, nydelig musikk og en lettfordøyelig handling. Dette er intet unntak, og jeg ble ganske overrasket da jeg satte meg ned for å se den. Alt går i et bedagelig tempo, og det er stor idyll i fokus. Katrine Blomstrand farger karakteren til Mamma Mø med en behagelig stemme, mens Øyvind B. Lyse tar med seg det komiske til Kråka. Begge to gjør en beskjedent god opptreden.

For å ordentlig kose seg med denne filmen, må man nok se på den som om man var et barn. Det er så klart veldig enkle vitser, tullete sanger og forutsigbar handling, men det er akkurat noe for barna. Det er spesielt en scene der Kråka har laget en badepark, der mitt indre barn våknet opp og fulgte ivrig med.

Det er ingen dyp tematikk som er ment for at voksne skal leve seg inn i den, men den er perfekt for de foreldrene som vil ha noe vakkert å se på i det minste. Dette er ikke 65 bortkastede minutter.

"Mamma Mø finner hjem" Regissert av Christian Ryltenius og Tomas Tivemark. Spilletid: 1 time og 5 minutter. Norske stemmer: Katrine Blomstrand, Øyvind B. Lyse, Ulrikke Døvigen og Suzanne Paalgard. Land: Sverige. Aldersgrense: Tillat for alle

Relaterte innlegg