Meny Lukk

Minimalen 2021 – Dag 1: Åpningsforestilling

Minimalen er i gong, opningsførestillinga er ute, og Torkel og Jonas er på plass foran datamaskinen for å dekke festivalen! Sidan regjeringa oppfordra alle kulturelle arrangement til å teke pause i perioda etter nyttår fram til 19. januar føregår heile festivalen digitalt i år, men dette er ingen hindring for Redaksjonen når det kjem til å skrive om filmane me ser. Som i fjor fortset me med konseptet “Kort om kort”, der me skriv små minifilmmeldingar som skal fange kva kortfilmane er om på få ord. I dag har me sett på opningsarrangementet, der norske filmar med støtte frå Midtnorsk filmsenter vart vist fram:


KORT OM KORT:

Torkel og Jonas sin favoritt:
Time Perspective (NOR, Line Klungseth Johansen)


ÅPNINGSFILMER


Time Perspective (NOR, Line Klungseth Johansen, 3 min)

Tre minutter med moderne dans, voiceover med noe prat om sci-fi innbilte radio bursts. Interessant vfx og lyddesign skaper stemning.

Hælsikes jente (NOR, Kine Lepsøe, 17 min)

En historie om de menneskene og tragediene som man glemmer i samfunnet. Man møter fordommene sine om “gamle alkiser” i døra.

Å være der (NOR, Helen Komini Knudsen, 9 min)

Det er typisk norsk å vere apatisk i møte med ubehag. Eller kanskje berre typisk menneskje.

Pikselhjerte (NOR, Hallvard A. Ulsund, 15 min)

Animasjonsfilm som sikkert er relaterbar for en del ‘gamers’. Hele filmen har helt sjukt bra animasjon som vipper mellom pikselert 80-talls videospill-nostalgi og moderne, tegneserieaktig ‘Rick and Morty’ animasjon. Tipper en del elever på videregående og de som liker Netflix sine animerte serier kunne likt denne. Det ble plutselig jævlig “woke” mot slutten.


Imorgon startar festivalen på riktig, og gutane gledar seg til å starte på NOR, EUR og INT-programma. Sjå etter vidare oppdateringar på nettstaden eller facebooksida vår dei komande dagane for meir innhald om festivalen!

Relaterte innlegg