Meny Lukk

“Morbius” – Suger livet ut av seeren


Det begynner å bli litt slitsomt hvor mange serier og filmer Marvel produserer og forventer at folk skal bry seg om. Man kan ikke klandre de for mye for dette da, pengene strømmer inn, problemet er at de nå begynner å grave i arkivene og finner frem superhelter ingen burde bry seg om, så skriver de kjapt et manus og dytter ut en film som Morbius. Historien beveger seg altfor kjapt, forsøkene på å gjøre Michael Morbius til en karakter vi skal bry oss om er tragiske og det viser seg at Jared Leto faktisk trenger å oppføre seg om en idiot bak kamera for at skuespillet hans kan bli tatt seriøst.

Kanskje vitsen har blitt fortalt for mange ganger allerede, men dette er den ekte Batman, han drikker blod og har en hær av flaggermus. Han blir kalt en «anti-hero», i motsetning til karakterer som Deadpool som gjør gode handlinger med en «bad attitude» så gjør Morbius det riktig moralske valget, samtidig som han vil spise ansiktet til de han elsker. Mindre «anti-hero» og mer en blodtørstig bipolar Jesus. På et teknisk nivå så er filmen på samme linje som flere av de små budsjetts Marvel filmene som prøver å fortelle en opprinnelses historie, som Thor og Black Panther. De putter mye inn i CGI-scenene og det funker for det meste da Morbius og antagonisten sine kamper ser bra ut, i lys, når scenen er i et mørkt miljø faller kvaliteten på CGI drastisk og synligheten på hva som engang skjer under kampen er på nivå med Venom sin klimaks.

Det absolutt beste med Morbius er Matt Smith som løfter opp alle scenene han er i. Måten han skifter stemningen i rommet bare med måten han går på er fantastisk. Han har samme smil selv om han er glad eller sint og det gjør han til en forferdelig interessant, men også uforutsigbar karakter. En annen karakter som redder flere scener er Agent Rodriguez, en «comic relief» karakter på lik linje med Luis fra Ant-Man, noe som er utrolig skryt.

Hvis jeg måtte beskrive Morbius med ett ord hadde det vært sjelløst. Det føles ikke ut som noen andre enn Matt Smith virkelig prøvde sitt beste på denne filmen. Om du leter etter noe gøy og dumt å se på i helga så burde du tenkte litt igjennom hvor dumt du vil ha det først. 

"Morbius" regissert av Daniel Espinosa. Med: Jared Leto, Matt Smith, Adria Arjona, Jared Harris, Tyrese Gibson og Al Madrigal. Spilletid: 1 time og 44 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 1 April.

Relaterte innlegg