Meny Lukk

“No Time to Die”- God tid til action


No Time to Die er endelig å se på kino, og det er på overtid. Først var det Daniel Craig i 2015 som sa at han ikke kom til å spille Bond igjen, noe som satt i gang en enorm periode med spekulasjoner. Craig tok omsider dressen på igjen, og den britiske agentfilmen begynner innspilling. Filmen var sett til å premiere i april 2020, men ble raskt utsett med et år pga covid-19. Før april kom ble James Bond igjen satt på vent til oktober. Nå, etter mange år med spekulasjoner og utsettelser er No Time to Die klar for skjermen, og den er helt SPINNVILL.

I No Time to Die møter vi en pensjonert James Bond (Daniel Craig) som tilbringer sine dager på stranden i Jamaica. De fredlige tonene fra havet blir raskt skutt til sider når hans gamle venn Felix Leiter (Jeffrey Wright) oppsøker han. Felix ber Bond om å hjelpe han å fange en korrupt forsker som har stukket av med et ganske spesielt våpen. James drar til Cuba der han møter Paloma (Ana de Armas). Sammen setter de i gang et oppdrag om å finne denne forskeren. I oppdraget finner de ikke bare vital info, men Bond blir for første gang introdusert til dette kraftige våpenet. Den pensjonerte 007 vet at han må tilbake til gamle trakter, selv om han kanskje ikke er like populær som han en gang var.

Cary Joji Fukunaga er regisøren bak denne karusellen av en film, og det er en rolle han løser veldig godt. Cary gir denne filmen noen ekstra lag med detaljer som jeg føler den forrige Bond filmen ikke hadde. Settingene har en mye større betydning og hver scene har mere bak, hvert rom stiller med gjenstander som bringer det visuelle fremover. Denne filmen ser ut som en helt annen verden satt opp mot Spectre (2015). En ny, spennende, kompleks og generelt bedre verden. Det er en visuelt imponerende film, men det er på ingen måte en kunstfilm. No Time to Die er fremfor alt en rask og spennende actionfilm! Når jeg så at denne filmen var 20 min lengre en forrige forventet jeg mer drama og historie. jeg fikk mer action, og ikke bare litt mer heller. No Time to Die er fylt til randen med eksplosjoner, biljakter, skyting og nærkamp. det er så mange actionsekvenser i filmen at man nesten ikke får tid til å puste. Disse actionsekvensene er også konstruert på en helt ny måte. Jeg bøyer meg i støvet for de som står bak kinematografi og spesialeffekter. Alle actionscenene i No Time to die er brilliante.

Jeg setter denne filmen fram i et veldig godt lys, men den er ikke perfekt. selv om den har brilliant musikk, regi og produksjon så har den mangler når jeg ser på historien. Det er til tider vanskelig å skjønne seg på skurken. Skurkens mål har til tider veldig liten begrunnelse og hans generelle bakgrunn er vag, den gir meg lite hint om hvorfor han har blitt så ond og hvorfor han vil gjennomføre denne planen hans. Skurkerollen Safin er på den tynnere siden og jeg er litt skuffet over Rami Malek. Rami er en skuespiller jeg liker godt, men han passer muligens ikke til en slik rolle. Satt opp mot de to forrige Bond-skurkene er han klart i skyggen, noe som kan plage de som vet viktigheten av en sterk Bond skurk.

Den tjuefemte utgaven av James Bond er for meg en veldig bra utgave. Som actionfilm gjør den alle sine oppgaver godt. Den videreutvikler 007 samtidig som den holder på seriens viktige tradisjoner. Cheesy one liners, martinier og Bond-jenta er selvfølgelig tilstede! Not Time to Die er definitivt en film verdt å se!

"No Time to Die" regissert av Cary Joji Fukunaga. Spilletid: 2 timer og 43 minutter. Skuespillere: Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas, Jeffrey Wright, Lea Seydoux, Lashana Lynch, Ralph Fiennes, Christoph Waltz. Aldersgrense: 12 år

Relaterte innlegg