Meny Lukk

“Nøff” – Grisete vegetarfilm for de minste


God dukkeanimasjon, som mister noe i den norske dubben kontra det nederlandske. En simplistisk men søt historie og sådeles roller som helt klart passer best for de minste.

En nederlandsk by har en årlig pølsekonkurranse. Babbe elsker dyr så mye at hun er vegetarianer. Alt hun vil ha er en hund, men det kan hun ikke fordi faren hennes er allergisk.
En dag dukker hennes bestefar opp. Han kjøper henne en grisunge. Den blir familiens hund. Hvem blir århundrets pølsekonge?

Filmen har en veldig god stop motion animasjon. Historien er så enkel at alle aldre kan følge den, men det gjør at den mangler også dybde. Det gjelder også rollene inkl. Babbe. Alle har kun ett karaktertrekk, lett å forstå, men også kjedelig. Dette er helt klart en film for de minste.Utover dette har filmen et helt klart vegatariansk budskap, men det trenger ikke nødvendigvis å være noe negativt.

Det som trekker filmen ned for min del er toalett-humoren, bokstavlig talt. Humor er subjektivt, og den kan være at noe av av nyansene blir borte i norske dubben. Uansett er det grenser for hvor mye humor hvor bæsj er sentralt en kan tåle, og for min del ble det for mye. Det ble rett og slett en for grisete film.

"Nøff" regissert av Mascha Halberstad. Manus av Tosca Menten og Fiona van Heemstra. Spilletid: 1 time og 12 minutter. Aldersgrense: Tillatt for alle. På kino: 27. januar. 

Relaterte innlegg